Het Vinciguerra vann i Båstad

SPORTBLADET

Rök ihop med modståndare

Foto: Bildbyrån

Andreas Vinciguerra var enda svenska glädjeämnet när Swedish open i Båstad körde igång.

"Vinci" vann med 2–1 mot fransmannen Florent Serra.

Fransmannen, seedad sexa i turneringen, tog första set efter ett tiebreak som slutade 7–5. Vinciguerra, som var i final 1999 och 2000 men som fick ett wild card till turneringen, tog det följande 6–3. Speciellt var det en incident i mitten av andra som fick Vinciguerra att tända till.

– Ja, det var lite irriterat, han snackade för mycket. Så det blev lite axel mot axel vid ett sidbyte. Och efteråt i omklädningsrummet så gratulerade han mig, men lade till att han inte gillade det där. Så det blev ett litet meningsutbyte, sade Vinciguerra till Sydsvenskan.

I det sista setet hade fransmannen två breakbollar till 2–0 men Vinciguerra fixade det, och bröt i stället fransmannen och tog setet 6–4

För skadedrabbade Vinciguerra så var det första segern i Båstad sedan 2005.

– Klart att det här är otroligt skönt. Det var länge sedan jag stod som vinnare i en match här i Båstad, sade Vinciguerra

Ingen av de två svenskarna Ervin Eleskovic och Tim Göransson som var i varsin kvalfinal tog sig in i huvudturneringen. Göranssons baneman var förre världsåttan Guillermo Canas, Argentina, som möter Grigor Dimitrov, Bulgarien. Vinnaren i den matchen ställs mot Vinciguerra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis