Armstrong – en djävul i bergen

SPORTBLADET

Störste konkurrenten: Han går inte att stoppa

I går slog Lance Armstrong till med sin första etappseger i årets Tour de France. Nu har "Pyrenéernas djävul" kopplat ett järngrepp om tävlingen.

- Lance går inte att stoppa i år, erkänner Jan Ullrich.

Allt var sig likt när det 13:e etappen av Tour de France avgjordes i går. Den tyske cykelfantasten Didi Senft - mer känd som "El diablo" - var på plats och följde bergsstriden.

Åter igen handlade det hela om två män - gårdagens segrare Ivan Basso och amerikanen Lance Armstrong. Den här gången hade italienaren dock inget att ge i spurten och Armstong fick glädja sig åt sin första etappseger i årets Tour de France.

- Jag säger som jag alltid sagt, Tour de France slutar i Paris. Det finns fortfarande många svåra etapper, säger Armstrong.

22 sekunder bakom

Den femfaldige mästaren är nu bara 22 sekunder bakom ledande fransmannen Thomas Voecklet i det totala sammanhanget. Men experterna är eniga, det är bara en tidsfråga innan Armstrong tar över den gula ledartröjan.

- Innan touren var jag osäker. Men jag tror att alla stora mästare känner så. Vi är nog rädda att förlora vår plats i toppen, säger Armstrong.

Han behöver dock inte vara osäker längre. På de senaste två etapperna har Armstrong visat att han, även i år, blir omöjlig att slå.

Därför är han den bäste i Tour de France

Emir Osmanbegovic