Ericsson: ”Jag förstörde deras äktenskap”

Svenske F1-stjärnan om karriärens märkligaste minne

avPelle Strandman

SPORTBLADET

Marcus Ericsson har många galna minnen från sin tid i formel 1.

Det värsta? När han misstogs för att vara pojkvän till en australisk tv-celebritet.

– Hon var gift och hade barn, säger 28-åringen till NA.

I helgen avslutas formel 1-säsongen i Abu Dhabi.

Efter det är Marcus Ericssons fem år långa sejour i F1-cirkusen över och härnäst väntar nya utmaningar i IndyCar för 28-åringen från Kumla.

I Nerikes Allehanda har Ericsson summerat sina galnaste minnen under sin tid som formel 1-förare för Caterham och Sauber.

Sarah Todd och Marcus Ericsson.

Gick ut med tv-kändis

På plats nummer 1 väljer han att lyfta fram ett missförstånd som inträffade i Australien – som slutade med en skilsmässa.

Händelsen ägde rum i samband med Melbournes GP 2015 och slutade med att Ericsson hamnade på framsidan av alla skvallertidningar i landet.

– Jag träffade en tjej via gemensamma vänner. På söndagen efter racet skulle vi gå på F1-fest och då gick jag ut med henne. Det är alltid fotografer som tar bilder när vi går in och jag tänkte inte så mycket på det, säger Ericsson till NA.

”De skilde sig”

Kvinnans namn var Sarah Todd, en mästerkock och stor tv-kändis i Australien.

– Nån vecka senare var jag plötsligt i alla skvallerblaskor till rubriker som "F1-stjärnan ny pojkvän". Dessutom var hon gift och hade barn, vilket gjorde saken ännu värre. Jag var den som förstörde deras äktenskap och det var värsta rubrikerna.

Det hela gick så långt att Sarah Todd skilde sig från sin man.

– Ja, de skilde sig sen och det skrevs krönikor där de analyserade hur det här hade hänt. Och om vi skulle flytta ihop. Jag fattade ingenting, säger Marcus Ericsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Formel 1

Indycar