Hela laget diskas – efter fylleskandal

”Kom ut på isen och var hur packade som helst”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

För fyra år sedan tog Ryan Fry OS-guld och hyllades som en hjälte.

Nu har han och hans lagkamrater ställt till med en uppmärksammad fylleskandal.

– Jag tappade kontrollen, säger 40-åringen.

Att kombinera curling och alkohol är inget nytt fenomen, men i helgens ”Red Deer Curling Classic” i Alberta, Kanada, tog fyra kanadensiska stjärnor det hela för långt – och blev dyngraka.

Enligt lokala medier ska de ha betett sig svinaktigt hela helgen, slagit sönder väggar i omklädningsrummet, dunkat kvastarna i isen och sparkat på stenarna.

– Det var 30-40 tomma ölflaskor där inne, dessutom dracks det shots. När de kom ut på isen var de hur packade som helst, säger en kommentator i tävlingens tv-sändning.

Laget bestod av de kanadensiska profilerna Jamie Koe, Chris Schille, DJ Kidby och Ryan Fry, som tog OS-guld i Sotji 2014.

”Oacceptabelt”

Enligt kanadensiska CBC ska den förstnämnde, Koe, ha haft sönder tre kvastar innan han till slut insett att han varit för full för sitt eget bästa och självmant avbrutit matchen.

Efter påtryckningar från publik samt andra tävlande i hallen valde arrangören att agera genom att diska alla fyra – och de kastades direkt ut ur turneringen.

– De gick ut på isen för att curla, men de var extremt fulla och började ha sönder kvastar, svära och ha sig. Det var ett oacceptabelt beteende som ingen ville veta av. Nog är nog, säger Wade Thurber, arenaansvarig, enligt CBC.

Foto: GETTY IMAGES
Ryan Fry.

”Tappade kontrollen”

Förre OS-hjälte Ryan Fry har kommit med ett uttalande där han ber om ursäkt.

– Jag tillät mig själv att tappa kontrollen och jag vet att jag har svikit många med mitt beteende. Jag vill verkligen be om ursäkt till alla som påverkas av det här och jag ska se till att det här aldrig händer igen, säger han.

Även lagkaptenen Jamie Koe har uttalat sig.

”Vi var respektlösa och tävlingskommittén hade all rätt att diska oss. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt”, skriver han på Twitter.

Foto: Twitter
Från vänster: DJ Kidby, Ryan Fry, Jamie Koe och Chris Schille
Foto: Twitter
Bild på det sönderslagna omklädningsrummet.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Curling

Kanada