Hemligheten bakom succén – omlagd kost

avJonas Gustavsson

Foto: BILDBYRÅN
Felix Lanver.

Felix Lanver har gjort dundersuccé i Linköping i höst och sköt två nya mål i segern mot Höllviken.

Hemligheten bakom genombrottet?

En omlagd kost.

– Nu äter jag som en elitidrottare, säger 21-åringen.

Felix Lanver är en av SSL:s stora sensationer den här säsongen.

21-åringen sköt två nya mål när Linköping 9-6-vann mot Höllviken. Forwarden har nu gjort totalt 18 mål den här säsongen vilket räcker till en sjätteplats i skytteligan.

Ifjol gjorde han bara åtta mål.

– Det är enormt skoj, jag har jobbat länge för den här utvecklingen. Jag känner själv att jag tagit steg i spelet och fått betalt för min träning. Det mesta känns bra, säger Felix Lanver.

Hemligheten bakom genombrottet?

En omlagd kost.

– För ett och ett halvt år sedan lade jag om kosten totalt, säger han.

”Äter som en elitidrottare”

– Nu har jag förstått att man kan äta sig till att bli en bättre innebandyspelare. Nu äter jag för att prestera istället för att äta bara för att man ska äta. Innan åt jag som en vanlig person, nu äter jag som en elitidrottare.

Har det varit en omställning?

– Ja, det har varit en utmaning, men det har varit en rolig resa eftersom den har gett mig en sådan utveckling. Det är jobbigt att inte få äta precis som man vill, men vill man idrotta på elitnivå måste man optimera så många delar av sitt liv som möjligt.

Hur gör kosten dig till en bättre spelare?

– Att stå och skjuta i krysset har man kunnat göra sedan barnsben, men det gäller att kunna göra det med maxpuls när man slitit en hel match. Det kan jag göra nu.

Har fått chansen

Coachen Johan Astbrant är imponerad över genombrottet – men det var inte givet att Lanver skulle få en så stor roll som han fått den här säsongen.

Linköping letade efter en ersättare till flyktande stjärnan Christian Mattsson på marknaden i somras, men fick inget napp.

Istället fick Lanver ta Mattssons minuter.

– Så här i efterhand så blev det väldigt bra, säger Astbrant.

– Felix är en extrem talang med skicklighet, speluppfattning och tjurskallighet, men det som brustit tidigare är fysiken och kosten. Nu har han tagit tag i de bitarna, gett sig fan på att visa att han kan vara lika bra i SSL som han var som junior. Han kommer bli ännu bättre med erfarenhet, han är på väg att växa ut till en toppspelare i SSL.

ARTIKELN HANDLAR OM