Bättre att ha en svacka nu

SPORTBLADET

Veckans golf med Thomas Tynander

Det var golfstjärnan Cristie Kerr som sa det: Kanske ser vi en förändring, tidigare har hon varit omöjlig att nå.

Hon talade om Annika Sörenstams dominans.

Världsettan har fått sin sämsta säsongstart på sju år.

Foto: Sörenstam har börjat visa allt mer frustration.

Kerr sa det när Annika Sörenstam ny ligen slarvade bort en given seger med en avslutande 75-runda.

Och visst, som världsetta får man acceptera att granskas och det gör Annika Sörenstam. Och nu börjar det blåsa snålt, resultaten i hennes fem första turneringar är de sämsta sedan säsongen 1999, då hon förlorade sin plats som världsetta till Karrie Webb.

En seger och en andraplats. Av en världsstjärna som brukar starta upp säsongen som "Sörenstorm", och skrämma livet ur motståndet.

" Jag är inte nöjd med resultaten. Men jag tycker jag spelar bra", säger hon.

Jag tror henne inte.

Jag har följt henne både live och på tv och det är framför allt från tee och på green det inte stämmer. Drivern är ojämn från vecka till vecka och puttern sviker henne som aldrig förr. Dessutom har både jag själv och andra reportrar noterat att hon öppet börjat visa allt mer frustration, inte minst på träning.

Men - och det här är viktigt - det är bättre att ha en svacka nu, än i juni/juli som är säsongens tuffaste och viktigaste period.

???

Augusta Nationals nya styrelseordförande heter Billy Payne och är en 20 år yngre dubbelgångare till avgående Hootie Johnson. Jag talade med Payne 2004 när han fiskade i en av sjöarna vid par 3-banan. Jag vill minnas att han fick ganska bra napp.

???

Cristie Kerr kan hoppas men jag tror det lossnar för Sörenstam, inte minst tack vare framgångarna för Kerr, Lorena Ochoa och uppmärksamheten kring Michelle Wie.

???

Europatouren spelar på Belfry, med Henrik Stenson som haft tre veckors ledigt. Och Niclas Fasth, tillbaka där han blixtrade till så under Ryder Cup 2002!

Veckans tävlingar

Veckans snackis

Veckans citat

Veckans Annika

TV-tider

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf