Tregaro positiv trots Olssons skadekänning

Publicerad:
Uppdaterad:

Hoppas att Olsson ska tävla igen 28 maj

Yannick Tregaro, Christan Olssons tränare, skriver på sin hemsida hopparna.com om Christian Olssons skada. Och Tregaro är mer positiv än Olsson till en fortsatt karriär.

i har planerat att Christian skulle börja tävla här i Qatar fredag den 12 maj. Träningen har fungerat väldigt bra i två månader nu och hans fysiska form är nästan lika bra som när han varit som bäst. Christian har slagit personligt rekord i frivändningar (140kg). Han har kunnat springa mycket, och toppfarten är lika bra som den brukar vara i början på maj. Senaste månaden har vi dessutom kunnat hoppa mycket. Vi har kunnat träna hoppstyrka och hoppat med spikskor.

Vi har hoppat tresteg vid fem tillfällen. Vi har successivt ökat ansatshastigheten och därmed belastningen på Christians högerfot. Det har fungerat väldigt bra, men nu här nere i Qatar fick vi ett bakslag. Efter ett trestegsteknikpass fick Christian mer ont i foten igen. Den svullnade lite och blev lite stelare i leden igen. Foten har mer eller mindre svullnat lite då och då under grundträningen, men denna gång känns det lite värre. Antagligen är foten lite överbelastad och behöver "vila" lite längre denna gång.

Eftersom Christian känner mer i foten har vi beslutat att han inte kommer tävla i Doha, Qatar som vi bestämt, utan i stället kommer han åka hem till Göteborg och träffa Leif Swärd och få hans bedömning över fotens status.

Foten är ändå så pass bra att vi efter hoppasset, då Christian fick mer ont, kunnat träna maxsprint och tuff styrka. Det "mentala" är kanske den tuffaste motståndaren vi kämpar mot nu, men jag är inställd på att Christian kommer tävla i Eugene, USA den 28 maj.

Jörgen Källström

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN