Corinnes mördare tog sitt liv

Foto: FABRICE COFFRINI/AFP
SPORTBLADET

Jakten är över. Skidstjärnan Corinne Rey-Bellets mördare är död.

Troligen har han tagit sitt eget liv - med samma vapen som han sköt sin hustru.

Foto: Scanpix/afp
Corinne Rey-Bellet.

I tre dagar har den schweiziska polisen lagt ner stora resurser på att finna mannen som mördade den förra skidstjärnan Corinne Rey-Bellet, 34. Vittnen hade sett hennes make, finansmannen Gerold Stadler, lämna huset efter dödsskjutningen och redan i söndags gick polisen ut med ett pressmeddelande där de talade om att de identifierat mördaren – att det var hennes make som skjutit henne, hennes bror och mamma.

Men sedan polisen i måndags hittat hans bil i Weiler Huémoz har de sökt förgäves.

Fram till i går eftermiddag.

Fyra skott

– Ungefär klockan 15 hörde flera vittnen hur fyra skott avlossades under 20 minuter. Detta skedde i ett skogsområde mellan Ollon och Villars i Weiler Panex, säger polisens talesman i Waadt Jean-Christophe Sauterel till Sportbladet.

Detta utlöste en massiv polisinsats, tio polispatruller, delar av den tungt beväpnade insatsstyrkan och minst en hundförare sökte igenom skogen – men det var länge oklart om det var en skottlossning som ägt rum.

Inte heller visste polisen vem eller vilka som avlossat skotten.

Polisen höll i går kväll två presskonferenser utan att varken kunna bekräfta eller dementera att Gerold Stadler var inblandad i aktionen.

Men klockan 20.15 i går kväll kom svaret.

Skulle ha gift sig

I närheten av den plats som hans bil hittades på fann en av polisens patruller liket av Gerold Stadler. Vid sidan av honom låg ett handeldsvapen - samma vapen som han använt för att mörda sin hustru och hennes bror, samt skottskada sin svärmor.

Allt pekar på att han tagit sitt eget liv.

I morgon eftermiddag begravs den före detta skidåkerskan och hennes bror Alain i kyrkan i Val-d’Illiez. Han skulle samma dag ha gift sig med sin Sandra i rådhuset.

Anna Andersson ([email protected])