Anja med i täten i kombinationen

SPORTBLADET

Ligger delad trea efter första slalomåket

Anja Pärsons väg mot en kombinationsmedalj började med en delad tredjeplats i det första slalomåket.

Svenskan var slagen med 36 hundradelar av Österrikes slalomspecialist Marlies Schild och hade samma tid som en annan österrikiska, Nicole Hosp.

– Jag är skitförbannad. Min serviceman Ales Sopotnik fick inte komma nära mig före loppet, sade Anja Pärson efter sitt åk.

Först efter att Pärson ilsket hade krävt att Sopotnik skulle få komma in till henne i fållan gav arrangörerna med sig.

– Hon röt till. Och hade hon inte gjort det hade jag slagit mig in, sade Sopotnik själv.

Trea efter första åket

Trots sin adrenalinkick började hon sitt åk försiktigt. Ett par små missar i början gjorde att hon vid mellantiden låg 41 hundradelar efter Marlies Schild. Med en stark slutforcering kunde Pärson till slut krympa den marginalen till 36 hundradelar.

Duellen mot Kroatiens Janica Kostelic kan bli hur jämn som helst. Rond ett i tvekampen gick till Kostelic som i det första åket var tio hundradelar snabbare än sin svenska konkurrent.

De övriga svenskorna var som väntat långt efter i det första slalomåket. Jessica Lindell-Vikarby var slagen med 1,65, Janette Hargin med 1,67 och Nike Bent med 2,27.

Tiden för uppladdningen inför slalomtävlingen blev kort och kaotisk för kombinationsåkarna.

Sedan störtloppet blivit avblåst hade de bara drygt tre timmar på sig för att ta sig till Sestriere och göra sig redo för nästa gren. Flera av de svenska landslagsledarna blev kraftigt fördröjda på grund av den täta trafiken.

Sportbladet.se-TT