Motorsport

Prestigefyllda Smålandsderbyt slutade oavgjort

SPORTBLADET

Jason Crump: Jag är besviken

VMS Elit med regerande världsmästaren Jason Crump i laget såg ut att vinna klart hemma mot Luxo Stars i det prestigefyllda Smålandsderbyt. Men tre kedjebrott kostade VMS en poäng, matchen slutade oavgjort inför 5029 åskådare.

– Jag är besviken, sade Crump efter matchen.

Poängmässigt var Smålandsderbyt mellan VMS Elit och Luxo Stars relativt jämnt. Men det var smickrande siffror för Luxo Stars, bakom siffrorna fanns en annan sanning.

Efter halva tävlingen ledde VMS med två poäng, 25–23. Då hade hemmalagets Wieslaw Jagus drabbats av två kedjebrott i 5–1-läge. Hade han kommit i mål båda gångerna hade hemmaledningen varit tio poäng och matchen sannolikt avgjord.

Hemmaledningen växte ändå efter paus och var sex poäng med tre heat kvar att köra. Då slog Luxo-bröderna Peter Karlsson och Mikael Max till med tävlingens första dubbelseger och gav matchen nerv.

– Jag fick riktigt bra hjälp av Mikael. Jag var tvungen att byta cykel till det heatet och den cykeln var lite för stark. Men vi kan varandra utan och innan och vet var vi har varandra, sade Karlsson.

I heatet efter hade VMS oavgjort när Jason Crump också drabbades av kedjebrott, Luxo hade kvitterat.

Fel kraft

Det två avslutande heaten slutade oavgjort, precis som matchen. För Luxo en vunnen poäng, för VMS en förlorad sett till matchen som helhet.

– Jag är besviken, mest på min egen insats, sade Crump efter matchen. Jag hade missbedömt hur mycket kraft det verkligen behövdes på den här banan. Samtidigt är det tufft att i första matchen möta Luxo som verkligen är ett bra lag, sammanfattade Crump sin VMS-debut som inbringade 8+2 poäng på fem heat.

Hur många matcher Crump kommer att köra i VMS-väst är ännu oklart. Svaret på den frågan blev en axelryckning.

Luxos Mikael Max var trots en poäng inte helt nöjd.

– Vi ville vinna sista heatet också men räckte inte, precis efteråt var jag vansinnigt arg. Jag upplevde hela tävlingen som strulig ändå gick det bra personligen. Då får man väl vara ganska nöjd, sade Max som körde ihop tolv poäng.

Västervik obesegrat

Serieledande Västervik är fortfarande obesegrat. Laget besegrade Piraterna som kom utan sina skadade stjärnor Ryan Sullivan och Mark Loram. Västervik vann med 51–45 och har nu sex raka segrar.

Smederna fick kämpa för att vinna hemma mot Rospiggarna. Matchen var oavgjord med två heat att köra men till slut vann Smederna med 50–46. Segern innebar att Smederna tog steget upp på den fjärde och sista slutspelsplatsen och puttade ner VMS Elit till femte plats i tabellen.

Tony Rickardsson plockade full poäng när Masarna vann borta mot Kaparna i Göteborg, 56–40. Resultatet betydde att Kaparna ramlade ner till sista plats i tabellen.

Vargarna låg inför omgången jumbo men vann enkelt hemma mot Indianerna 54–42. Noterbart är att Vargarnas bästa poängplockare var reserverna David Norris och Joe Screen som tillsammans körde ihop 24 av hemmalagets poäng.

Sune Karlsson/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway