Sladjan stannar

Publicerad:
Uppdaterad:

SVT behåller tittarfavoriten

SVT vann kampen om tittarfavoriten.

Nu återkommer Sladjan Osmanagic - som expert i Sportspegeln.

- Det ska bli jättekul, säger Sladjan.

premiär på söndag Sladjan Osmanagic finns redan i morgon med som expert i Sportspegel-studion. "Jag ska avslöja hur det går i Premier League. Och så mycket kan jag säga, att Chelsea vinner inte".
premiär på söndag Sladjan Osmanagic finns redan i morgon med som expert i Sportspegel-studion. "Jag ska avslöja hur det går i Premier League. Och så mycket kan jag säga, att Chelsea vinner inte".

Efter succén under Fotbolls-VM var det många som ville värva Sladjan Osmanagic. Men Sportbladet kan i dag avslöja att Sladjan stannar hos SVT - och blir ny ligaexpert i Sportspegeln på söndagar.

- Jag fick en väldigt bra respons från tittarna under VM. Det var en jätterolig tid, men jag kunde inte drömma om att få vara kvar på SVT. Så det känns självklart jättekul.

"Som i VM-studion"

Sladjans uppgift blir att hålla ett extra bevakande öga på den internationella fotbollsscenen och hitta vinklar som många andra inte ser - och få möjlighet att bolla med programledaren.

- Det ska bli ungefär som i VM-studion, säger Sladjan Osmanagic.

Redan på söndag finns han med i Sportspegeln-studion för att analysera första Premier League-omgången.

- Jag ska avslöja hur det kommer att gå i Premier League. Och så mycket kan jag säga, att Chelsea vinner inte. Men vem som vinner tänker jag berätta på söndag.

Har bra koll på allt

Finns det några ligor som du har bättre koll på än andra?

- Nej, jag skulle nog vilja säga att jag har lika bra koll på allihop.

Hur skaffar man sig en sådan koll på internationell ligafotboll?

- Har man haft det här som sitt största intresse sedan man var två-tre år, är det inte så konstigt att man lär sig en del.

Sladjan blev känd som tipsexperten Stojan i radioprogrammet Rally i P3 och han har också jobbat med fantv.se och i Kanal 5:s Liga Europa.

SVT är nöjda med att få behålla tittarfavoriten.

- Det känns jätteroligt. Vi vet ju att det var flera andra som ryckte i honom, säger projektledaren Åsa Edlund-Jönsson.

Jonathan Jeppsson

Publicerad: