Sverige slog Norge

SPORTBLADET

Men utan att imponera

Stockholm (TT)

Två förluster mot bra motstånd, två segrar mot usla lag – och nu 6–2 i ett tempofattig match mot Norge.

Det svenska bandylandslaget går knappast in i helgens semifinalspel som favoriter.

På lördag väntar semifinal mot Finland, och då krävs det en höjning av kvalitén för att hemma-VM inte ska sluta med ett svenskt antiklimax.

Svenskarna har egentligen bara presterat en enda riktigt bra halvlek – den första i förlustmatchen mot Ryssland – under hela gruppspelet.

– Vi har varit här i en vecka nu, och för varje dag så blir vi lite bättre och hittar nya kombinationer. Jag tror vi kan hitta något gemensamt som blir bra till slut, sade Daniel Liw, som slog in 3–1-målet mot Norge.

Segern kom efter en stabil insats, men utan att de förtog sig på något sätt.

När norske Thomas Moen slog in 1–2-reduceringen på hörna blev det åtminstone lite spännande, en spänning som snart försvann när Daniel Liw och Patrik Nilsson petade in några bollar.

Anfallarna gladde

Andra halvleken spelades mest av i ett lågt tempo.

– Det finns ingen anledning för oss att avslöja för mycket i en match mot Norge. Vi hade inte den riktiga skärpan framför mål, men är betydligt starkare som lag än Norge. Först nu börjar vi titta på matchen mot Finland, sade förbundskaptenen Anders Jakobsson.

Ska man leta glädjeämnen så kan man hitta att de svenska anfallarna David Karlsson och Patrik Nilsson fortsätter att göra mål.

Karlsson och Nilsson gjorde två mål vardera, och skuggar därmed skytteligaledaren Sergej Obuchov – som i och för sig fick spela högerback mot Vitryssland – inför helgens semifinaler.

Annars var det inte särskilt mycket positivt de 1800 på Zinkendamms läktare fick med sig hem.

Men klart är att svenskarna inte visade allt.

Förbundskapten Jakobsson lär ha en hel del saker att använda sig av nu när matcherna gäller något.

Johan Andersson, succéman från fjolårets guld, har varit anonym i hela turneringen och halven Per Hellmyrs har inte alls fått det utrymme han hade i fjol.

”Titta på lördag”

Kan de lyfta sig så lär svenskarna kunna överraska både Finland och Ryssland.

– Jag tänker inte berätta hur vi ska göra. Titta på lördag så får ni se, sade Jakobsson hemlighetsfullt.

Fredagen blir vilodag för de fyra semifinallagen, innan VM börjar på ”riktigt” på lördag med semifinalerna Sverige–Finland och Ryssland–Kazakstan.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy