Kim Nilsson räddade poäng mot Pixbo

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:

AIK-stjärnan: ”Var inte lätt där ute”

Kim Nilsson räddade poäng för sitt AIK mot Pixbo i inbandyherrarnas superliga.
Foto: Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Kim Nilsson räddade poäng för sitt AIK mot Pixbo i inbandyherrarnas superliga.

Pixbo var i målmässigt förarsäte under stora delar av matchen.

Men AIK kom tillbaka och räddade 5-5 i SSL-toppmötet.

– Det är alltid jobbigt att jobba i uppförsbacke, säger poängräddaren Kim Nilsson.

Toppmötet mellan AIK och Pixbo hade det mesta: bra innebandyspel, målchanser, läckra mål, storstilade målvaktsinsatser.

Pixbo ledde med 2-0, 4-3 och 5-4, men fick nöja sig med en poäng efter slutresultatet 5-5. Kim Nilsson räddade AIK-poängen med sitt kvitteringsmål knappt tre minuter från slutet.

”Rättvist med oavgjort”

– Det var en väldigt jämn drabbning. Både vi och Pixbo kunde ha tagit en trea, så det var väl rättvist med oavgjort. De hade ledningen i stort sett hela tiden, och det är alltid jobbigt i de lägena eftersom pressen hamnade på oss, men vi lyckades komma tillbaka, säger Nilsson.

Totalt svarade Kim Nilsson för tre poäng i matchen, och alla tre poängen var frukten av effektiva sidledspassningar över centrallinjen, två gånger med Nilsson som avslutare, en gång som servitör.

– Jo, målen var ganska lika och det är svårt att försvara sig mot det spelet. Men målvakterna gjorde riktigt bra räddningar idag så det var inte lätt där ute.

Svacka

Enheten med Nilsson, Karl-Johan Iraeus och Kevin Björkström visade därmed spets igen genom att ligga bakom tre mål, efter att ha varit svalare en tid.

– Vi har haft uppehåll på ett par veckor så vi har hunnit snacka ihop oss och vi blir bättre och bättre tillsammans. Vi har haft en liten svacka i vår formation, men så är det andra som klivit fram, men det var skoj att få leverera några mål framåt idag, säger Nilsson.

 AIK ligger tvåa i tabellen medan Pixbo är fyra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN