Övervakningsbilder bevis mot "Mad Dog"

Åtalas för stöld av märkesväskor för 1,7 miljoner kronor.

Här är övervakningsbilderna på kampsportaren Reza ”Mad Dog" Madadi tagna i anslutning till väskstölden.

När han greps hade han dessutom glas från butiken i sina kläder.

– Jag var på fel plats vid fel tillfälle, säger Madadi i förhören och nekar till brott.

När tjuvarna länsat butiken i centrala Stockholm på de värdefulla väskorna tog de sig enligt åtalet till en bilverkstad i Åkersberga.

Där hittade polisens utredare murbräcka, mobiltelefon, handskar, rånarluva och kläder som antas ha använts vid inbrottet. Där låg också också massor av hopskrynklat papper som tros ha varit utfyllnad av väskorna. Ett tygfodral som kunnat kopplas till butiken låg också där.

Bilder från en övervakningskamera vid verkstaden visar att Madadi var där precis samma natt den 23-24 maj.

Nekar kategoriskt

Men den 35-årige kampsportprofilen nekar kategoriskt till alla anklagelser.

Enligt vad han själv uppger var han på en klubb vid en premiär och där han "pratade med folk och slog på säckar". Sedan när han kom hem till Stockholm åkte han hem och gick och lade sig.

Bland den bevisning som, förutom bilderna, är besvärande finns de glasfragment som enligt analys vid SKL kommer från butiken. Och som hittades i Madadis kläder.

– Det är skumt, jag har inte varit i butiken eller i närheten av någon butik, säger han i förhören. Jag vet inte hur detta ha hänt.

Från övervakningsbilderna syns en av gärningsmännen bära par Nike-skor i rött, vitt och blått. Samma sorts skor bär Reza Madadi, enligt åtalet, även på övervakningsfilmen från garaget.

När han konfronteras med detta i förhören har han ingen kommentar.

Har begått brott tidigare

Reza Madadi är professionell kampsportare. Han uppger att han för den senaste matchen i Globen i april fick 85 000 dollar. Han får också 200 000 kronor per år av ett spelbolag, 5000 i månaden från Great Earth. Han säger att han också är med på minst två svensexor i månaden där han tar 5000 kronor per gång.

Reza Madadi finns samtidigt med i kriminalregistret under åtta avsnitt.

2011 dömdes han för våldsamt motstånd och straffades med 40 dagsböter á 70 kronor. 2003 dömdes han för misshandel och olaga hot. Straffet blev villkorlig dom och 60 dagsböter a 200 kronor. Övriga avsnitt gäller trafikförseelser.

Den 30-årige man som också nu åtalas finns med under 22 avsnitt och är dömd tre gånger tidigare för stöld. Förra året fick han skyddstillsyn för häleri och dopningsbrott.

Rättegången hålls i Stockholms tingsrätt den 6 augusti.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN