"Det känns väldigt orättvist"

25-årige Carlén talar ut om avslutade karriären

”Jag känner mig bitter, absolut. Det känns väldigt orättvist”, säger Oscar Carlén som i dag talade ut om skadorna som stoppar hans karriär.
”Jag känner mig bitter, absolut. Det känns väldigt orättvist”, säger Oscar Carlén som i dag talade ut om skadorna som stoppar hans karriär.

Oscar Carlén, 25, förlorade kampen mot det skadade knäet och har avslutat handbollskarriären.

Efter 2,5 års rehabilitering fick det vara nog.

I dag talade han ut om beslutet att lägga av.

– Jag känner mig bitter, säger Carlén enligt Ystads Allehanda.

En kort karriär för Carlén.
En kort karriär för Carlén.

Carlén själv bjöd in till presskonferens på ett hotell i Malmö för att för första gången tala ut om skadan tvingar bort honom från handbollen.

Han ådrog sig skadan en månad efter hemma-VM i januari 2011 och lyckades aldrig ta sig tillbaka. Samma vinter hade han skrivit på för tyska storklubben Hamburg SV – men det blev inga matcher för klubben. Några ytterligare landskamper blev det heller inte.

– Att få ta del av lagidrott på elitnivå är bland det mest fantastiska jag varit med om. Att tvingas avbryta en sådan karriär är bland de hårdaste beslut jag tagit. Den största besvikelsen infinner sig just nu hos mig. Det är en enorm besvikelse att tvingas ge upp någonting, säger Carlén enligt Ystads Allehanda.

"Stor sorg"

Carlén har lämnat Hamburg och flyttat hem till Ystad för ännu en operation följt av normal rehabilitering.

– Jag känner mig bitter, absolut. Det känns väldigt orättvist. Jag har alltid varit en spelare som varit en av dem som tränat mest och som varit väldigt seriös. Jag tvingas avbryta karriären vid 25 års ålder och det är inte utan att jag känner orättvisa i det, säger Carlén.

Nu väntar, förutom rehabträning, studier för det tidigare handbollsundret. Landslagskollegan Kim Andersson beklagar sin lagkamrats öde.

– Det är stor sorg och det låter nästan som om man pratar om någon som är död. Men på ett sätt känns det ju så. Han har gått bort ur handbollen som spelare i alla fall, säger Andersson till Ystads Allehanda.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN