Norska medaljhoppet hotar med en bojkott

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Överväger att vägra åka: ”Är trött på att se Sverige vinna”

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN

De norska åkarna har tröttnat på teamets vallafiasko.

Nu hotar Chris André Jespersen att åka hem om inte förutsättningarna förbättras.

– Jag är trött på att se svenskarna vinna, säger Jespersen till norska TV2.

Tour de Ski-tvåan Chris André Jespersen var bäste norrman på 15 kilometer klassiskt med sin sjätteplats – samtidigt som Sverige tog både silver och brons på sträckan. På söndagen körde 30-åringen andrasträckan i stafetten när Norge återigen bommade medalj.

”Skidorna var skit”

Efter tävlingen förklarade norrmännen misslyckandet med att vallateamet återigen misslyckats. Nu hotar Jespersen att vägra åka femmilen.

– Jag hoppas att de hittar en lösning nu. Det blir ingen femmil om jag får sådana skidor igen. Jag är trött på att se svenskarna vinna, säger 30-åringen till norska TV2.

– Vallarna gör så gott de kan... Men vi ger ett ärligt svar och skidorna har varit skit.

Jespersen och lagkamraten Eldar Rönning, som körde startsträckan, beskriver känslan under stafetten där Norge slutade fyra som en mardröm.

”Det var pinsamt”

– Det kändes förfärligt. Vi måste ta i mer än konkurrenterna så vi var slitna innan vi kom till backarna. Jag hade lust att bara gräva ner mig. Det var pinsamt, säger Jespersen.

– Jag var osäker när jag kom i mål och var helt slut. Jag hoppades att det bara var jag som hade en dålig dag men så såg jag Chris komma upp på stadion bredvid en schweizare som jag aldrig hade hört talas om – som gled ifrån honom! Då tänkte jag att det här kommer inte att gå, säger Rönning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Vinter-OS