UFC-fightern om hotet inför matchen

SPORTBLADET

"Att han ska hugga mig i halsen är inte okej"

1 av 2 | Foto: Dustin Poirier mötte...

I helgen mötte Anderson Silva Chris Weidman om titeln i mellanvikt i UFC 168.

Men det var inte bara huvudnumret och skräckupplösningen som skapade rubriker.

Tre kilo över tillåten vikt hotade ”fjäderviktaren” Diego Brandao, 26, sin motståndare Dustin Poirier, 24, inför fighten.

– Innan vi gick upp för att väga oss sa han att han skulle hugga mig i halsen, säger Poirier i presskonferensen efter matchen.

Diego Brandao vann The Ultimate Fighter 14 som han deltog i tillsammans med bland annat svenske UFC-fightern Akira Corassani. Han har sedan dess gjort sig ett namn i flugvikten och gick i helgen match mot en av viktklassens topp 10-namn Dustin Poirier. Men det var en Brandao i obalans som ställde sig på vågen dagen innan matchen som visade att han var hela tre kilo över den tillåtna vikten på 66kg. Han tyckte dessutom inte om hur hans motståndare hade tittat på honom.

– Stirrar du på mig sådär igen så skär jag halsen av dig - vad ska du göra då? imiterar Dustin Poirier Brandaos uttalande i en presskonferens efter galan.

”Killen är galen”

Poirier var märkbart taggad vid invägningen och gestikulerade vilt mot Brandao som inte klarade viktgränsen.

– Jag jobbar verkligen hårt för att hålla mig i form och klara vikten, jag tar det här väldigt seriöst. Så om han slackar med det, vad slackar han då mer med? Jag hade bra självförtroende inför fighten och jag kände att även om den bäste Diego skulle ha kommit hade jag ändå vunnit. På scenen var jag väldigt arg för innan vi gick upp för att väga oss sa han att han skulle hugga mig i halsen och de fick sära på oss. Killen är galen, det är därför jag var så arg, säger Dustin Poirier.

Problem i privatlivet

När det sedan var dags för match så fick Poirier tidigt övertaget och kunde vinna genom tekniskt knock out precis innan första ronden tog slut. UFC-presidenten Dana White berättade dessutom på presskonferensen efter galan att Diego Brandao haft en del problem i sitt privatliv på sistone och behöver ta itu med det först innan det går att säga något om hans framtid i UFC.

– Jag var inte arg på honom för att han missade vikten, det suger. Men att han ska hugga mig i halsen är inte okej, avslutar Poirier.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA