Elofsson lämnar SVT – klar för Viasat

Foto: ANDREAS BARDELL
Per Elofsson.
SPORTBLADET

Per Elofsson, 36, har gjort sitt i Vinterstudion.

Nu är det klart att han blir expert hos Viasat.

– Viasat kommer in med lite nya fräscha tankar, säger Elofsson i ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har Per Elofsson agerat expert i Vinterstudion. Men från och med den här vintern är det slut på hans åsikter under SVT:s populära sportsändning.

”Per Elofsson kommer inte fortsätta hos SVT, då han valt att gå vidare med andra arbetsuppgifter. Om vi ersätter honom återstår att se”, skriver Jonas Karlsson på Twitter.

”Extremt kompetent”

Elofsson är klar för Viasat – han blir längdexpert hos kanalen.

– Det känns jätteroligt. Vi har följt Per i Vinterstudion och vet att han är extremt duktig, extremt kompetent i rutan och går rätt in i svenska tv-sofforna, både som person och det han pratar om. Det är väldigt kul att han vill jobba med oss, säger Erik Westberg, OS-chef på Viasat.

– Vi har pratat med honom, haft många möten och han gillar det vi vill presentera och hur vi vill göra sändningarna.

Elofsson kommer att hjälpa till i planeringen inför OS i Sotji i februari nästa år. Sedan blir det en expertroll under de olympiska spelen.

– Först och främst är det en mycket spännande utmaning, att få göra något nytt och nyskapande, det känns intressant, säger Per Elofsson i ett pressmeddelande.

– Viasat kommer in med lite nya fräscha tankar, och är inte bundna vid gamla rutiner, och det tror jag blir omtyckt.

Fjärde starka namnet

Tidigare har Viasat plockat in Carolina Klüft, Anja Pärson och Anette Norberg.

– Det känns jättekul. Vi börjar verkligen få ihop ett kanongäng. Det kompletterat med de medarbetarna vi har i dag så kommer det bli fantastiska OS-sändningar, säger Westberg.

Fler stora namn på gång?

– Vi kommenterar inte vad som ligger framför. Det kommer när det kommer.

Bent expert i SVT

Vinterstudion drar igång den 23-24 november. Det inleds med längdpremiären i Bruksvallarna. Totalt sänder SVT under 14 helger.

André Pops är programledare och Magdalena Forsberg, Pernilla Wiberg, Stig Strand och Anders Blomquist kommer som vanligt finnas med. Däremot debuterar Nike Bent som alpin expert och Tobias Hellman är tillbaka.