Tjänar miljoner – på att skriva autografer

SPORTBLADET

Förre MLB-stjärnans okonventionella ”verksamhet”

Foto: Pete Rose. AP

Pete Rose avslutade spelarkarriären för 27 år sedan.

Men den förre MLB-stjärnan tjänar ändå stora pengar.

Varje år drar han in en miljon dollar – på att skriva autografer.

Pete Rose, i dag 72 år gammal, slog makalösa 4 256 hits under sin aktiva karriär – flest i Major League Baseballs historia.

Men Cincinnati Reds-profilen har även gjort sig känd som lite av en buse för det som sker utanför planen.

1991 ska han ha satsat pengar på en match som han själv medverkade i varpå han stängdes av från all betting.

Så hur tjänar han sina pengar i dag? Jo då, Rose har ett knep.

Sitter bakom glas

De senaste åtta åren har han spenderat åtskilliga timmar, dagligen, på att skriva autografer – och dessutom ta betalt för dem.

Ett stenkast från Mirage Hotel Casino i Las Vegas, känt som spelhajarnas Mecka, sitter han bakom en glasvägg och väntar på att potentiella kunder, oftast gamblers, ska vandra förbi.

– Det kanske inte ser ut som att de kommer köpa något av mig, men det gör de…, säger han i en intervju med Wall Street Journal.

Pete skriver autografer, signerar bilder och bollar. Saker han sedan säljer för 75-800 dollar beroende på vad kunden vill köpa.

– Petes jobb är att vara Pete Rose, säger Joie Casey som är president på Hit King Inc, företaget som ligger bakom Pete Roses autografverksamhet.

Tjänar 6,6 miljoner – per år

Enligt Wall Street Journal befinner han sig bakom glasväggen 15-24 dagar i månaden och han tjänar över en miljon dollar (6,6 miljoner kronor) – årligen.

Om det är ett välbehövligt tillskott för en person som varit aktiv i Major League Baseball i 23 års tid, däremot, framgår inte i artikeln.