Publicerad:

”Hoppas AIK säkrar guld”

Av: Michael Wagner

Publicerad:

Syrianskas Saleh: ”Flera av mina bästa kompisar spelar där”

Tufft spelschema Syrianska tog sig upp ovanför kvalstrecket efter segern mot Gais. Men avslutningen ser tuff ut då man bland annat möter Malmö FF, Häcken och AIK som alla jagar guldet.
Tufft spelschema Syrianska tog sig upp ovanför kvalstrecket efter segern mot Gais. Men avslutningen ser tuff ut då man bland annat möter Malmö FF, Häcken och AIK som alla jagar guldet.

Först ett drömmål.

Sedan ett drömscenario.

– Det optimala är om vi är klara och AIK redan tagit guldet när vi möts i näst sista omgången, ­säger Syrianskas Yussuf Saleh, 28.

Om Gais var en underlägsen boxare från start, groggy i underläge 1–2 på Gamla Ullevi så var Salehs 3–1-mål den definitiva knocken.

Fotbollsgodis och förnedrande för Gais och mittbacken Erik Johansson.

Över kvalstrecket

Yussuf Saleh berättar om situationen i 57:e minuten:

– Sharbel Touma höll i bollen på kanten. Han spelade in den på mig, mittbacken trodde att jag skulle ta emot bollen, men jag släpper den förbi mig och springer runt honom i stället – jag vet inte om bollen gick mellan benen på honom? – när jag kommer runt slår jag in bollen i bortre med högern, säger Syrianskaspelaren och lägger snabbt till:

– Den foten var också en överraskning. Högern använder jag mest för att kliva på bussen. Det var ett snyggt mål.

4–1-segern tog Syrianska från kvalplatsen förbi Gif Sundsvall och även Gefle, på bättre målskillnad.

– Vi har fallit på mållinjen flera gånger i andra matcher så det här var viktigt för moralen. Det var inte bara tre poäng, det var mer än så, säger Saleh.

Möter tre på guldjakt

Målet var dessutom säsongens första i allsvenskan för honom.

– Bra tajming och skönt att få komma med i poängprotokollet. Jag har haft en del framspelningar utan att det har blivit mål. Den offensive spelaren som säger att poängligan inte betyder något ljuger.

För Syrianska väntar nu tre av de guldjagande lagen i några av de sex matcher som återstår.

– Det blir kul. Det är roligare att spela matcher som betyder någonting, en annan nerv. Det är inte lika kul att möta...Åtvidaberg, som inte har något att spela för.

Med tre säsonger i AIK råder det inget tvivel var sympatierna finns i guldstriden.

– Flera av mina bästa kompisar spelar i AIK och jag tror faktiskt att de tar guldet. Vi får gärna ha säkrat kontraktet och de guldet när vi möts.

Publicerad:
Publicerad: