Svensk succé i Japan

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Björn Wirdheim vann säsongspremären i Super GT

Björn Wirdheim och hans kollega Katsuyuki Hiranaka efter segern
Björn Wirdheim och hans kollega Katsuyuki Hiranaka efter segern

Björn Wirdheim är tillbaka – överst på prispallen.

Han vann säsongspremiären i japanska Super GT.

Svensken som har bytt stall från Nissan till Mercedes vann säsongspremiären på Okayama inför 40 000 åskådare.

– Det har varit en fantastisk helg här på Okayama med ett hyfsat bra kval under lördagen i hällande regn. Både teamet och bilen har fungerat perfekt i kombination med våra Dunlop däck, säger Björn i ett pressmeddelande.

Svensken som skulle ha kört STCC i år, men efter det att stallet inte klarat av att lösa sina ekonomiska åtaganden mot Wirdheim valde han att fortsätta sin karriär i Japan.

Seger i premiären

Där inledde han och hans stallkompis Katsuyuki Hiranaka säsongen med att kvala in som trea och i loppet tog svensken över ledningen efter tre varv och behöll den fram till förarbytet på varv 48. Hiranaka utökade ledningen och i mål (82 varv) var paret ungefär 20 sekunder före sina konkurrenter.

-Det kunde slutat riktigt illa för oss i samband med depåbytet då systerbilen i teamet fick ett tekniskt fel i samband med sitt stopp . Detta fick till följd att den bilen var kvar i vår depåruta när jag varvet efter kom in för att göra vårt depåstopp. Detta skapade förstås kaos med tanke på att utrymmet i depån är begränsat. Jag hade ett försprång till tvåan på mer än tjugo sekunder när jag kom in men på grund av detta missöde tappade vi i princip hela den ledningen till den jagande BMW:n som då låg tvåa. Det fixade sig ju ändå på slutet och nu ser jag fram emot nästa race på Fuji, säger Björn Wirdheim.

Svensken leder nu mästerskapet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN