Sexblunder hördes - mitt under Idrottsgalan

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det vill man inte ha ut under några omständigheter”

1 av 4 | Foto: BILDBYRÅN
En sexkommentar från ett av borden på Idrottsgalan riktades mot Lisa Nordén.

Programledaren Rickard Olsson hade precis presenterat artisten Petra Marklund.

Då hördes en sexkommentar från ett av borden rakt ut i tv-sändningen.

– Man ska inte leka ”vem vill du helst ligga med-lekar”, säger Olsson till Sportbladet.

Drygt 85 minuter in i Idrottsgalan återstod det bara fyra kandidater till Jerringpriset: Sara Algotsson-Ostholt, Zlatan Ibrahimovic, JVM-laget i ishockey och Lisa Nordén.

Efter att SVT:s programledare Rickard Olsson rabblat upp deras namn presenterade han nästa artist. Petra Marklund stod redo på scenen för att framföra ”Händerna mot himlen”.

– Röstningen fortsätter, så ser nu till att rätt kandidater blir nummer ett och får rikta händerna mot himlen, sa Olsson i tv-sändningen.

”Ingenting jag har hört”

Då hände något som säkert bara ett fåtal tittare uppmärksammade i SVT:s sändning. En sexkommentar riktad mot Jerringpris-vinnaren Lisa Nordén, 28, hördes rakt ut.

Sportbladet har pratat med Idrottsgalans vd Stephan Rimér som inte har hört kommentaren själv, men han är tämligen säker på att den kom ut i etern genom programledaren Rickard Olssons mikrofon.

– Det är ingenting jag har hört själv, jag har inte sett sändningen. Om det nu stämmer är det olyckligt att sådant kommer ut genom ljudet. Det vill man inte ha ut under några omständigheter, säger han till Sportbladet.

– Utan att lyssna på det är det svårt att gissa vad det kommer ifrån. Men jag har svårt att se att ljudet ska komma från någon annanstans än från Rickards mikrofon. Särskilt om han har stått på golvet vid det här tillfället.

”Man ska akta sig”

Sportbladet har pratat med Rickard Olsson och han uppfattade aldrig kommentaren under Idrottsgalan.

– Jag hörde inte det. Man ska akta sig för att leka ”vem vill du helst ligga med-lekar” när mikrofoner och kameror är i närheten, säger Olsson.

Publicerad: