Hotade med käftsmäll - nu fortsätter bråket

SPORTBLADET

Kimi Räikkönen har inte förlåtit Serio Pérez och inför Kanadas GP är förhållandet fortfarande spänt.

Foto: Inte bästa vänner Kimi Räikkönen ville inte släppa Sergio Perez förbi sig och satte hårt mot hårt. Bådas bilar tog skada i duellen. ”Han körde allt för fort, det är okej att ta risker men det där var bara korkat”, säger Räikkönen.

Det är elva dagar sedan Kimi Räikkönen och Sergio Perez kolliderade i Monaco.

Då ville finländaren ville ge sin motståndare en käftsmäll och nu tar bråket ny fart.

Kimi Räikkönen hade goda chanser på en bra placering i Monacos GP, men när McLarens Sergio Perez  ville köra om honom stängde han den möjligheten och båda bilarna kolliderade. Båda bilarna skadades och finländaren fick jaga för att ta sig upp på en tiondeplats och rädda en enda poäng.

Efter loppet hotade VM-tvåan Räikkönen sin motståndare med en smäll på käften och nu har det snart gått två veckor sedan tävlingen i Monaco avgjordes.

– Efter loppet så gav han sig på mig via media, det är mänskligt, nu skulle han säkert inte säga sådana saker, säger Sergio Perez inför helgens lopp i Kanada.

Det var idotiskt

Men han har fel. Mästaren från 2007 har inte glömt eller förlåtit någonting.

– Det han gjorde var idiotiskt och om jag får samma fråga om ett år så kommer jag också att ge ger samma svar, sa Räikkönen när han mötte media i Montreal.

– He fucked up my race. Jag fick med mig en VM-poäng, men det ändrar inte på det faktum att det han gjorde var fel.

Hårt och rättvist

Tävlingsledningen avskrev sedan händelsen som en vanlig racingolycka, men Räikkönen står fast vid sin åsikt och påpekar att det finns flera förare som han gärna slåss med hjul mot hjul.

Sergio Pérez är inte en av dem.

– De fem bästa förarna kan du lita på, man vet helt enkelt att de inte plötsligt svänger in framför nosen på sig när de ligger bredvid. De kör hårt, men rättvist. Det är helt okej att vara tuff och köra aggressivt på banan, men man måste också ha någon form av plan på hur man ska köra om en annan förare. Man kan inte hoppas på att motståndaren kör åt sidan och släpper för en, säger Räikkönen.

– Det finns förare som kämpar med tuffa, men rättvisa medel och sedan finns det de som du inte har någon aning om vad du kan förvänta dig av.

”Inte mitt fel”

McLaren har sagt att de stöttar sin förare och han anser själv att han har hanterat situationen helt korrekt.

– Jag gjorde ingenting fel. Jag ville köra om Räikkönen och han stängde dörren. Det hade jag inte förväntat mig från någon som slåss om VM, säger Pérez.

– Jag ville inte alls vidröra hans bil, men det fanns ingen plats kvar för mig, där var muren. Jag kan inte förstå varför jag ska ändra på mig, om man har gjort något dumt så måste man göra en förändring, men jag har inte gjort det. Jag kommer fortsätta att attackera, men jag ska försöka att göra det på ett juste sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1