Svan om Pichlers kupp: ”Inte omöjligt”

Publicerad 2015-01-16

Wolfgang Pichler vill värva Julia Svan till skidskyttelandslaget.

Och skidtalangen öppnar för ett byte.

– Jag säger inte nej direkt, säger hon till Sportbladet.

Demontränaren Wolfgang Pichler tycker urvalet av skidskyttetalanger är för tunt. För SVT säger han att planen nu är att värva över skidtalanger som Pichler vill skola om. Den första som han försökt locka över är Gunde Svans dotter Julia som är en av Sveriges mest lovande skidåkare.

”Inte omöjligt”

Och Julia är inte alls främmande för ett karriärbyte längre fram.

– Jag blir väldigt glad, för det första att han kom på mitt namn som ett exempel på en skidåkare att värva. Kul att höra att han ser potential och så. Men sen har jag inte funderat på skidskytte någongång, jag har andats längdskidor så länge jag kan minnas.

Du ryggade inte tillbaka direkt då?

– Jo, haha. Till en början var det så. Men ju mer tanken funnits där och jag har börjat fundera på vilka möjligheter som finns så är det är inte helt omöjligt att det blir någon gång i framtiden. Men nu är fokus på längdskidor ett tag till, men jag säger inte nej direkt.

Bara skjutit en gång

Närmast väntar SM i skidor nästa vecka och sen ett gäng tävlingar till under vintern. Sen kan det bli läge att i alla fall testa bössan lite ordentligt.

– Jag har bara hållit i en bössa en gång och skjutit ett liggande och ett stående.

Blev det några träff?

– Haha, ja några träff, men då var jag inte ens andfådd.

Kommer du ta det här beslutet helt själv, eller blir det samtal till Magdalena Forsberg, Björn Ferry eller någon annan som gjort samma byte?

– Först vill jag prova lite mer, sen får jag nog ringa några samtal.

– Men om förslaget är bara inför nästa OS så är det nog väldigt tajt. Bara för att man byter så blir man ju inte bra direkt.  

Följ ämnen i artikeln