Låg i koma – nu är Kevin tillbaks i VM

avDavid Tanentsapf, Minimedia

27-åringens fantastiska resa efter den tragiska hjärnblödningen

Foto: Peter Jetten/Twitter
Mirakelcomebacken Bara ett år efter den tragiska hjärnblödningen är Kevin "Phwap" Boudreau, 27, tillbaka i WSOP i Las Vegas

Mitt under fjolårets VM föll Kevin "Phwap" Boudreau plötsligt ihop – amerikanen hade drabbats av en hjärnblödning och tillbringade fyra veckor i koma.

Nu har den tragiska historien fått ett lyckligt slut.

27-åringen är så pass återställd att han gjorde VM-comeback i veckan och tog en imponerande tredjeplats i en WSOP-satellit.

Det var den 14 juli 2013 som tragedin inträffade.

Proffset Kevin "Phwap" Boudreau föll plötsligt ihop under en matpaus i en turnering som han själv deltog i och fördes akut till sjukhus.

Det visade sig att den då 26-årige amerikanen drabbats av en hjärnblödning. Han tillbringade hela fyra veckor i koma och balanserade länge på gränsen mellan liv och död.

"Spelar med vänster hand"

Pokervärlden var i sorg, insamlingar startades. Men Kevin Boudreau kämpade sig sakta men säkert tillbaka och senast den 23 april i år berättade hans pappa Jim för Pokernews.com att sonen blivit så pass återställd att han börjat kunna formulera ord och att förhoppningen var att han till och med skulle kunna gå på egen hand en dag.

– Han kan läsa, hans minne fungerar bra och han kan, tro det eller ej, spela nätpoker. Trots det som hänt tar han bättre beslut än jag, och då spelar han med vänster hand, sa Jim Boudreau i intervjun.

Slutade trea i satelliten

Och utvecklingen har varit så pass positiv att Kevin Boudreau under slutet på förra veckan tog sig till Las Vegas och VM-casinot Rio för att träffa sina vänner och, till och med, spela en turnering.

Det handlade visserligen bara om en tiopersoners WSOP-satellit men i sammanhanget är prestationen helt enorm.

Och Kevin "Phwap" Boudreau visade att de gamla takterna sitter i. Enligt kompisen Peter Jetten slutade Kevin på en tredjeplats i turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker