”Stannade och spydde tre gånger”

Höjden problem för ledaren i Dakar

Nasser Al Attiyah.
Nasser Al Attiyah.

Ledaren fick problem med höjden och kräkningarna tvingade honom att stanna.

– Jag stannade och spydde tre gånger, säger Nasser Al Attiyah.

I dag avgjordes den första delen av årets långa maratonetapp i Dakar. Specialsträckan gick över bergen, på mer än 3600 meters höjd och totalledaren Nasser Al Attiyah (MINI) som gick ut  först på sträckan hade stora problem. Han blev omkörd av totaltvåan Giniel de Villiers (Toyota) som nu tog in något av den tid han förlorat under de tidigare etapperna.

– Det var inte specialsträckan i sig som var speciellt svår, det var den höga höjden, säger Nasser Al Attiyah efter målgång.

Spydde

– Jag stannade och spydde tre gånger och jag hade en fruktansvärd huvudvärk varje gång vi körde över ett gupp. Vi tappade lite tid, men det är ingen större fara. Vi behöver inte pressa oss så varje dag. Bilen är fortfarande bra, vi ska byta däck och fixa lite mindre grejer och sedan vila. Först ska jag bara kolla upp mig själv hos läkarna.

Etappen vanns av Orlando Terranova (MINI), två minuter före Yazeed Al-Rahji (Toyota), det har dock ingen större betydelse för den totala tävlingen där Al Attiyah har ett försprång på lite mer än åtta minuter.

Den sjunde etappen är första delen av en maratonetapp och under natten får bilarna ingen hjälp av sina team utan det är bara förarna och kartläsarna själva som får arbeta på bilarna.

Motorcyklarna hade en vilodag under lördagen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.