PL-jagande svensken skadad – bars ut på bår

Ekstrand knäskadad – skrek i smärtor

Watford. Lördagen blev en mardröm för Watford-svensken Joel Ekstrand.

26-åringen fick bäras ut på bår i den 30:e minuten i stora smärtor.

– Det kan vara väldigt allvarligt, säger Watford-tränaren Slavisa Jokanovic till Sportbladet.

Det skulle bli en trevlig lördagseftermiddag för Joel Ekstrand, som gjorde sitt 100:e framträdande för Premier League-jagande Watford.

Men blott 30 minuter in i hemmamatchen mot Ipswich kom han feltajmat in i en luftduell och skadade sig i landningen, till synes otäckt. Den svenske mittbacken skrek direkt efter hjälp och ambulanspersonal fick ta sig in på plan för att se till honom.

”Ser ut att vara allvarligt"

Det skulle ta flera minuter innan man kunde få upp svensken på bår och bära ut honom från plan – till stående ovationer från hemma- och bortapubliken.

Ekstrand fick ersättas av Gabrielle Angela.

– Ekstrand har ett knäproblem. Vi måste kolla upp situationen. Jag vet inte just nu, det kan vara väldigt allvarligt men jag vet inte. Han gick upp offensivt och försökte pressa en motståndare. Situationen är svår att förklara med det är sånt som händer i fotboll, säger Watford-tränaren Slavisa Jokanovic.

Behövde han åka till sjukhus?

– Nej, han blev kvar i omklädningsrummet och lämnade på kryckor.

Svenskens knä ska enligt uppgift till Sportbladet röntgas under måndagen för att fastställa hur allvarligt det är.

Ipswich vann matchen på Vicarage Road 1-0 efter mål av Richard Chaplow i den 95:e minuten. Watford är alltjämt tvåa i Championship, en poäng bakom tabellettan Bournemouth.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.