Publicerad:
Uppdaterad:

Krossade Hammarby - kvitterat i semifinalen

Publicerad:
Uppdaterad:

Blytung sista match på Zinkensdamm för ”X:et”

1 av 5 | Foto: TT
Stefan Erixon om banderollen: ”Hehe. Den var kanske lite tveksam”

Stefan Erixon har inte bara fem VM-guld och två SM-guld, han har även vunnit hundratals matcher på Zinkensdamm för sitt Hammarby sedan debuten 2002.

Den allra sista slutade dock med förlust, 1–7.

Nu väntar en femte och avgörande semifinal mot Sandviken på söndag.

Det var egentligen aldrig spännande på Zinken i lagkaptenens sista match i karriären inför hemmapubliken på den riktiga hemmaplanen.

Visst, Stefan Erixon reducerade till 1–4 på hörna efter en timmes spel, men då var skadan redan skedd.

– Vi gjorde en underkänd första halvlek, jag tycker man kan kräva mer av varandra än vad vi visade då. I andra tycker jag vi kommer tillbaka, kunde vi ha fått en reducering till kunde det ha blivit match. Men Sandviken var bra i dag, det får man ge dem, sade Erixon.

Stora ytor

Hammarby gav både Erik Säfström och Daniel Mossberg för stora ytor i den första halvleken, vilket i kombination med slarvigt försvarsspel där "Bajen"-backarna upphävde offside ett par gånger, innebar att Sandviken ordnade en 2–0-ledning redan efter sju minuters spel.

Mossberg gjorde själv 1–0, spelade fram till Patrik Nilssons 2–0 och när sedan Linus Forslund kom fri och slog in 3–0 innan Hammarby egentligen skapat en enda målchans kändes det som att orken tog slut för hemmalaget.

Erixons hörnmål fick fart på hemmafansen av de 4 847 i publiken, men åt laget på andra sidan isen fanns det inget att göra.

Två matcher återstår nu av "X:ets" karriär, som förutom 1,5 säsong i ryska Zorkij spelat i den grönvita tröjan sedan 2002: den femte och avgörande semifinalen på söndag – och en final eller bronsmatch på Tele2 Arena nästa lördag.

"Otrolig inramning"

På "Zinken" är det slut redan nu.

– Slut här, men inte på säsongen. Det är två matcher kvar, och vi har ju fortfarande chansen att ta oss till final. En femte och avgörande semifinalmatch mot Sandviken hade man ju lätt tagit om man fått chansen före den här semifinalsegern, sade han.

TT: Du blev rejält firad och hyllad på "Zinken". Hur kändes det?

– Det var ju en otrolig inramning, men lite svårt att ta till sig när vi förlorar. Men jag är tacksam för allt stöd och allt fansen har gjort för mig och Hammarby alla de här åren.

TT: Vad säger du om banderollen "X:et, föd mitt barn"?

– Hehe. Den var kanske lite tveksam, men inramningen annars var fantastik.

Sandvikens tränare efter storsegern: ”Siktar på final nästa helg”

Niclas Green/TT

Publicerad:
Publicerad: