”Möter ju 'Gnällbom' då blir det grinigt”

SPORTBLADET

Uppsala ställs mot Norrköping i kvarten

Foto: Axel Nordström och Joakim Kjellbom.

Norrköping förlorade seriefinalen mot Södertälje Kings.

Nu ställs de mot Uppsala Basket i en tuff kvartsfinalserie.

– Vi möter ju ”Gnällbom” då blir det grinigt, säger Axel Nordström.

STOR ENKÄT: Spelare från ALLA lag svarar på 5 heta frågor

Det var mycket som stod på spel i den sista gruppspelsmatchen mellan Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Fjolårsmästarna drog det längsta strået och vann med 87-81 och knep därmed seriesegern och hemmaplansfördelen genom hela slutspelet.

Samtidigt blev Norrköping stora förlorare och gled ner till tredjeplatsen i tabellen och får därmed Uppsala Basket i kvartsfinal.

– Det stod mellan Uppsala eller Nässjö så det är helt klart inte en vinstlott. Men de (Södertälje) kom ut bättre än oss och spelade på gränsen till fullt medan vi var lite för snälla. Vi hade det i egna händer men tog inte till vara på det, men nu är det som det är. Det blir en tuff serie, säger Joakim Kjellbom.

”Får kanske armbåga honom i magen”

Sjätteplacerade Uppsala var beredda på svårt motstånd.

– Det känns helt okej. Vi visste att vi skulle få ett tufft lag. Det handlar mycket för oss om att få tillbaka de grabbarna som är halvskadade, då tror jag att vi kan hota dem, säger Axel Nordström som också är inställd på en tuff serie.

– Det är alltid lite grinigt, vi spelar ju mot ”Gnällbom” (Kjellbom) och då blir det grinigt. Vi är taggade och Kelly (Grant, coach) är taggad på att sänka Norrköping så det ska bli spännande. Det gäller att komma dit och sno en.

Hur ska ni stoppa Kjellbom?

– Nu är det lite otur att Odin (Lindell) blev skadad så vi får se om han kan spela. Vi får hitta på något bra så att han kommer längre ut och inte bara får göra enkla poäng. Han är fantastiskt bra och svårstoppad.

– Han kan bli lite tjurig om det inte går som han vill så vi får försöka få honom lite grinig så att han kanske missar lite mer. Jag får kanske armbåga honom i magen eller något.

Kjellbom räds dock inte Uppsalas planer.

– De får göra vad de vill för att stoppa mig. Vi har många bra skyttar och många som de måste stoppa, säger han.

Norrköping har vunnit tre av fyra möten mot Uppsala den här säsongen. Nordström är dock segersäker.

– Jag tror att vi vinner. Vi slipper ju Södertälje hela vägen fram till finalen sen. Då sätter jag en trea där på slutet och springer fram till Vedran (Bosnic) och bara: "tjena".

STOR ENKÄT: Spelare från ALLA lag svarar på 5 heta frågor

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket