Sviten i fara: ”Får se hur långt målet räcker...”

SPORTBLADET

Rikard Eriksson räddade poäng för Warberg

Foto: Mattias Hasselström

14 raka slutspel.

Men Warbergs svit lever farligt efter oavgjort mot Dalen där man räddade poäng först i slutminuterna.

­– Det är jobbigt att inte ha det i egna händer, säger Rikard Eriksson.

Warberg hade 3-0 hemma mot Dalen och såg ut att gå mot en säker seger. Men Umeå-laget sköt fyra raka mål och ledde med 4-3 i slutet – innan landslagscentern Rikard Eriksson, i spel sex mot fem, kunde kvittera med dryga minuten kvar.

Ett mål som räddade en viktig poäng i slutspelskampen.

– Vi får se hur långt det målet räcker, säger Rikard Eriksson som ledde förstakedjan med Daniel Karlander och Mattias Kongstad som levererade alla Warbergs-målen.

– Vi kompletterar varandra bra och gjorde en bra match idag, men tyvärr har vi haft en dipp på slutet. Vi borde ha levererat mer poäng.

Tuff läge

Trots förstakedjans leverans och den räddade poängen mot Dalen så är läget inför sista omgången prekärt.

Warberg är bara tia i tabellen, en poäng ifrån slutspelsplatserna, och riskerar att få sin 14 år långa slutspelsvit bruten.

Det räcker inte med vinst mot Helsingborg i sista matchen, laget måste också lita till andra resultat.

Ett anmärkningsvärt utgångsläge eftersom Warberg var höstens sensationslag och låg i toppen av tabellen, men som under 2015 bara tagit en trepoängare på tio matcher och rasat i sammandraget.

– Det är så himla svårt att säga varför det blivit så här. I höstas vann vi många uddamålsmatcher. Knöt ihop säcken i täta matcher. Efter nyår har vi inte lyckats med det. Det märks i tabellen. Sedan har vi inte gjort tillräckligt med mål heller, säger Eriksson.

– Jag tycker ändå att vi krigar på bra men det är sjukt jämnt i serien i år. Alla kan slå alla och vi har inte varit tillräckligt jämna. Vi har ett ungt lag med många som inte varit med i SSL tidigare, det kanske speglar av sig lite nu när det ska avgöras.

Vad säger du om läget inför sista omgången?

– Jag har inte helt koll, jag är mest fokuserad på våra egna matcher. Jag vill bara vinna vår match så får vi se var det leder. Men det är jobbigt att inte ha det i egna händer. Jag tycker ändå att vi spelat okej på slutet, som idag mot Dalen, så vi tror på det vi håller på med.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy

Warberg IC

IBK Dalen