Mästaren slog utmanaren blodig

1 av 2 | Foto: Getty Sport

avStefan Alfelt

SPORTBLADET

HAMBURG. Vladimir Klytjko knockade utmanaren Kubrat Pulev med en stenhård vänster i en VM-match som blev en uppvisning av mästarens slagstyrka.

– Jag tillägnar den här segern mina landsmän i Ukraina som genomlider svåra dagar nu, sa Vladimir Klytjko efter segern.

Pulev hade massivt stöd från sina många landsmän i O2 World men det hjälpte inte när Klytjko än en gång visade varför han är världens absolut bäste tungviktare.

Pulev gick i golvet två gånger redan i den första ronden för två korta vänsterkrokar och matchen såg ut att få ett snabbt slut, men bulgaren klarade sig och lyckades låsa Klytjkos boxning i den andra.

Hittade rätt taktik

Pulev försvarar sig med händerna brett i garden för att stoppa svingar men öppnade sig då för raka slag. I tredje ronden träffade Vladimir med en lång rak höger som var nära att sänka Pulev direkt och följde sen upp med en vänster som skickade bulgaren baklänges i golvet via repen.

– Jag försöker alltid att etablera min vänsterjabb. Mot Pulev krävs att man är snabb, det fungerade inte till en början men sedan hittade jag rätt, sa Klytjko.

Kubrat Pulev var tvungen att göra något för att komma igen efter tredje ronden. I den fjärde försökte han hoppa in slagen och fick några bra träffar med sin snabba vänster. En taktik han fortsatte med in i den katastrofala femte och sista ronden när Vladimir Klytjko hittade läge för en lång stenhård vänsterkrok.

Pulev landade på golvet, försökte resa sig men fick bara upp huvudet någon decimeter innan han lät det falla tillbaka ner på golvet.

Matchen var över efter 2.11 i femte ronden.

Vladimir Klytjko är fortfarande världens obestridde tungviktskung.

Briggs vill ha match

Bara Shannon Briggs som satt vid ringside tycker nog annorlunda. Briggs viftade med en ukrainsk flagg och skrek sitt Let´s go Champ åt Klytjko när matchen fick sitt snabba slut.

För Briggs var det rätt resultat. Nu kan han fortsätta att utmana Klytjko och hävda att Pulev var ännu en handplockad nolla, vilket han absolut inte var. Det var bara att skillnaden mellan de näst bästa och Vladimir Klytjko just nu är enormt stor.

– Jag vill ha en returmatch och nästa gång vinner jag, sa Kubrat Pulev och möttes av enormt jubel från läktarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning