Handbollsprofilen lägger av efter säsongen

Trotjänaren fick ett eget spel uppkallat efter sig

Foto: Bildbyrån

avJohan Flinck

SPORTBLADET

Ännu en av handbollsligans profiler tackar för sig.

Alingsås trotjänare Daniel Tellander lägger av efter säsongen.

– Jag vill avsluta med ett nytt SM-guld runt halsen, säger 34-åringen.

I onsdags avslöjade Sportbladet att Lugis trotjänare Jakob Wickman Modigh slutar efter säsongen.

Nu meddelar en annan av handbollsligans profiler i många år, Alingsås Daniel Tellander, att han lägger ner handbollen efter årets slutspel.

Vill ge barnen mer tid

– Jag har haft svårt att få tiden att räcka till med familjen och jobbet, vilket gjort att jag bland annat varit borta från barnen i perioder. Nu vill man ge dom mer tid, samtidigt som man vet att man inte blir yngre heller. Det var helt enkelt läge nu, säger vänstersexan i ett pressmeddelande.

Han har spelat åtta säsonger i Alingsås fördelat på två svängar. Han har varit med och tagit SM-guld men också spelat EM-kval med landslaget och varit proffs i Tyskland.

– SM-guldet 2014 är såklart det allra största, därför känns det bra att få gå in i ett sista slutspel och förhoppningsvis få uppleva det igen, säger Tellander som också hunnit med sju olika klubbar i Stockholm, varifrån han kommer.

”Passa Tellan”

Tränaren Mikael Franzén hyllar sin trotjänare i pressmeddelandet:

– Den första säsongen som han gjorde när jag och Dennis Sandberg tog över var magisk och efter det har han visat år efter år att han är vindsnabb och säker i läget. Daniel har varit med och skapat det Alingsås HK står för idag. Snabbt kontringsspel på Sveriges snabbaste golv, Estrad Alingsås. Första säsongen var han så säker att vi hade ett spel när det gick i stå som hette ”Passa Tellan”! Det spelade ingen roll vilken vinkel han tog, avsluten satt ändå.

Alingsås inleder årets slutspel på måndag med första kvartsfinalen på hemmaplan mot Ystads IF.

ARTIKELN HANDLAR OM