Norska stjärnan om omtalade bilderna på Kalla: ”Sett det varit snack...”

KVITFJELL. Charlotte Kallas muskler har väckt uppmärksamhet i Finland och Norge.

Konkurrenten och vännen Therese Johaug har noterat bilderna på svenskans superkropp.

– Hon är en stark tjej, säger den norska skidstjärnan.

Den norska skidåkaren Therese Johaug, 30, förbereder sig inför sin comeback. Hon har avtjänat sitt straff som bruket av läppsalvan med den otillåtna substansen clostebol innebar.

Det talas om att hon är bättre än någonsin.

Sportbladet frågade under norska damlandslagets läger i Kvitfjell i veckan personer som finns i hennes närhet om hur det egentligen ligger till.

– Hon är väldigt stark och kommer att åka fort i vinter, säger kollegan Ingvild Flugstad Östberg.

Kan du se att hon är bättre?

– Jag tycker att hon har blivit starkare på alla områden. Vi vet hur bra hon var tidigare och jag är ganska säker på att det kommer att gå snabbt i vinter.

Ole Morten Iversen, före detta svensk landslagstränare som numera är damtränare i Norge, är inne på samma spår.

– Vi tycker att det ser ut som att hon tekniskt sätt kör bättre i lätt terräng och när vi har pass med extremt hög fart träffar hon bättre. Hon är stark på det som hon var stark på tidigare och kanske ännu starkare på de delar hon var sämre på tidigare, säger Ole Morten Iversen.

Kalla & Johaug.
Kalla & Johaug.

En av hennes största konkurrenter i vinter kommer att vara svenska Charlotte Kalla, som också ligger i och tränar hårt.

Den svenska stjärnans muskulösa kropp har under hösten väckt uppmärksamhet. Detta efter att hon själv publicerat en bild på sina sociala medier. 

Charlotte Kalla har berättat för Sportbladet att ambitionen med övningen var att inspirera sina följare att göra nyttig rörelseträning, men att fokus blev på hennes muskler när bilden fick spridning i media i Sverige, Norge och Finland.

Tidningen Iltalethi drog kopplingar till norska Marit Björgen, som slutade i våras efter en lång och framgångsrik karriär.

Charlotte Kalla hade inget emot just den jämförelsen.

– Det är smickrande, absolut. Min kropp är mitt viktigaste verktyg, så jag försöker träna så den ska formas för att åka så snabbt som möjligt. Det är så jag ser på det, sa hon.

Drömmer om ett VM-guld

Therese Johaug har inte missat debatten eller bilderna på den svenska superkroppen.

– Jag har sett att det varit snack..., säger hon och fortsätter:

– Charlotte blir svår till vintern, det vet jag. Hon är en stark tjej. Hon åker väldigt bra skidor och har ett starkt huvud så jag vet hon kommer att vara en stark konkurrent i vinter.

Är det Björgen-muskler?

– Nu har jag inte studerat de bilderna i detalj så jag vill inte gå in i den debatten... Charlotte är en fantastisk tjej och jag ser fram emot att tävla mot henne i vinter. Det tror jag att hon gör också!

Det kommer att bli tajta dueller i vintern.

Huvudmålet för båda två är VM i Seefeld i februari.

– Jag vill åka fort i VM. Jag drömmer om ett individuellt guld och målet är medalj, säger Therese Johaug.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.