Hyllas – för att han vågar vara sig själv

Proffsgolfaren Tadd Fujikawa kommer ut: ”Hatade vem jag var”

avSimon Sjöstrand

Foto: AP / INSTAGRAM
27-årige Tadd Fujikawa har varit proffs länge. Bilden till höger är från 2007. Nu väljer han att offentliggöra sin läggning.

Tadd Fujikawa, 27, tros vara den första manlige proffsgolfaren att komma ut som homosexuell.

Nu hyllas han.

Tack för att du delar med dig av din historia”, skriver golfjournalisten Hally Leaddbetter på Twitter.

Amerikanske Tadd Fujikawa, 27, skrev historia när han 2006 blev yngst någonsin att spela US Open.

Han var då 15 år gammal.

Sedan dess har ”underbarnet” etablerat sig bland världseliten och totalt har han spelat 15 PGA Tour-tävlingar i karriären.

Men nu uppmärksammas han för något annat.

”Hatade vem jag var”

I ett inlägg på Instagram berättar Tadd att han är homosexuell och enligt tourens hemsida är han den första manlige proffsgolfaren att öppet berätta om sin läggning.

Jag tänkte att jag inte behövde komma ut eftersom det inte spelar någon roll om andra vet. Men jag minns hur mycket andras berättelser har hjälpt mig när jag haft det som jobbigast”, skriver Tadd i inlägget.

Jag tillbringade alldeles för mycket tid åt att låtsas, gömma mig och att hata den jag var. Jag var alltid rädd för vad andra skulle tycka och säga. Jag hade psykiska problem i många år på grund av det. Nu står jag upp för mig själv och för resten av HBTQ-rörelsen”, fortsätter han.

Hans beslut att komma ut har hyllats över hela golfvärlden.

”Förändrar ingenting”

På sociala medier strömmar kärleken in till 27-åringen.

Sorgligt att det behöver ’bli en grej’ av det, men väldigt starkt av Tadd att komma ut”, skriver TSN-journalisten Bob Weeks på Twitter.

Tack för att du delar med dig av din historia”, skriver Hally Leaddbetter på Golf Digest.

Det här förändrar inte ett dugg av vad jag tycker om dig. Du är en fantastisk, talangfull och underbar person – har alltid varit och kommer alltid att vara. Är stolt över dig”, skriver tidigare LPGA-spelaren Kay Cockerill.

Grattis till Tadd Fujikawa för att du är en av de första manliga proffsgolfarna att komma ut offentligt. Den här killen har äkta mod”, skriver Steve Mason på ESPN.

”Varit överväldigande”

I en intervju med Outsports berättar Tadd Fujikawa om responsen han har fått sedan han valde att komma ut.

– Kärleken och stödet har varit överväldigande. Jag är så glad att jag gjorde det. Nu kan jag äntligen vara den bästa versionen av mig själv.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf

PGA-touren

LPGA