Johan Kristoffersson nära VM-titel nummer två

Åttonde VM-segern i rallycross  för Johan Kristoffersson år 2018.
Åttonde VM-segern i rallycross för Johan Kristoffersson år 2018.

Johan Kristoffersson är en vinnare. Igen.

Efter årets nionde VM-seger är han millimeter från ännu en titel.

– Har jag en hyfsad helg i USA om två veckor räcker det, säger han.

Det tycks inte vara någonting som kan stoppa Johan Kristoffersson. Den regerande världsmästaren i rallycross leder VM med 73 poäng efter ytterligare en seger. Han vann VM-deltävlingen i Lettland och har nu vunnit åtta av säsongens nio lopp.

I det nionde hade han pole position.

– Det har varit ett helt otroligt år, jag hittar inte ens ord för att kunna beskriva det. Att vinna åtta av nio tävlingar i VM, säger han.

– Jag försöker att fokusera och vara monotom, på samma sätt som när jag tävlade i längdskidor. Äta, träna sova, förbereda mig, vinna och förbereda mig igen. Hela säsongens framgångar bygger på att vi aldrig slår oss till ro utan jobbar vidare på samma sätt, helg efter helg. Nu när vi vunnit i Lettland sitter vi i möte för att diskutera vad vi kan förbättra till nästa deltävling i USA.

Kan ta två titlar på två veckor

Nästa vecka ska han köra finalen i STCC, där leder han mästerskapet och kan säkra titeln. Veckan därefter reser han till Texas för att tävla i USA:s VM-deltävling i rallycross. Där kan han säkra sin andra VM-titel på två år.

– Jag behöver inte vinna för att bli mästare där, jag måste bara göra en hyfsad helg. Lyckas det inte där skjuter vi på det till Tyskland eller Sydafrika, jag tror att det blir svårt för någon att ta titeln i från mig, säger han.

Exakt vad betyder en hyfsad helg?

– 17 poäng och jag har snittat 28,2 av 30 möjliga den här säsongen. Så jag ska göra mitt absolut bästa för att lyckas.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.