Mikaela Laurén vann i sista fajten

Uppdaterad 2020-01-27 | Publicerad 2018-06-09

Efter 36 proffsmatcher lämnade med största sannolikhet den sexfaldiga mästarinnan, Mikaela Laurén, boxningsringen för sista gången. Och hon gjorde det som vinnare.

– Jag har varit sjuk i tre dagar men fajter som jag är bet jag ihop, sa Laurén efter matchen.

Anförd av en rappande Dogge Doggelito äntrade Mikaela Laurén ringen tillsammans med sitt entourage som höll upp alla hennes bälten. Men det skulle inte bli en lätt match för 42-åringen. Motståndaren Eva Bajic bjöd på hårt motstånd och det var ett högt tempo matchen igenom. Men efter sex ronder var Laurén den som utdelat flest rena slag.

– Jag var så himla trött i slutet plus att jag har varit sjuk de senaste dagarna. Men jag kunde inte tacka nej till den här fajten när alla mina nära och kära skulle vara på plats, sa en slutkörd Laurén efteråt.

Öppnade för en sista match

2016 förlorade Mikaela Laurén mot Klara Svensson och det är en match som hon verkar ha svårt att glömma. I publiken satt Svensson och de båda började munhuggas om ett eventuellt returmöte.

– Min biologiska klocka tickar men jag vill slå dig innan jag skaffar barn, sa Laurén bland annat.

– Vi vet båda hur det gick sist och om det är någon som ska pensionera dig så är det jag, svarade Svensson.

Krokig karriär

Trots att Mikaela Laurén fått en framgångsrik karriär inom både simning (16 SM-guld) och boxning kunde allt tagit slut den 16 mars 2005. Efter en razzia hittade polisen bland annat 2 300 ampuller och 1 900 tabletter anabola steroider i hennes lägenhet.

Därefter dömdes hon den 6 juli 2005 till 14 månaders fängelse för grovt dopningsbrott och grovt vapenbrott, då även fem tårgaspistoler hittades i lägenheten.

Efter det avtjänade straffet gick hon en utbildning för att bli bland annat gyminstruktör innan flyttlasset bar av till Los Angeles där hon började träna boxning på allvar. Resten är historia.

Avslutar som en vinnare

31 vinster på 36 matcher har det blivit sedan proffsdebuten 2009 och i slutet på april tidigare i år blev hon sexfaldig världsmästare när hon besegrade tyskan Verena Kaiser och tog hem IBO-titeln.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.