Stjärnan utvisad – för första gången nånsin

”Det är vad det är”

1 av 3 | Foto: Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
SPORTBLADET

En hel karriär och 1 082 matcher utan utvisning.

Då åkte basketstjärnan LeBron James, 32, på sin första i segermatchen mot Miami Heat.

– Någon gång ska vara den första, säger Cleveland-spelaren till NBA TV enligt USA Today.

LeBron James, 32, debuterade i NBA som 18-åring och har sedan dess blivit en av basketvärldens största med två OS-guld, ett OS-brons och tre NBA-titlar.

Han har också blivit uttagen i NBA:s all star-lag hela tolv gånger och är inte direkt känd för att vara någon buse på planen.

Inför nattens möte med Miami Heat hade LeBron James inte dragit på sig en enda utvisning under sina 15 år och 1 082 (!) matcher i ligan.

”I kväll hände det”

Då hände det.

James missade ett skott i slutet av tredje perioden, ansåg sig få en regelvidrig knuff i samband med skottet och visade sin frustration mot domaren Kane Fitzgerald. Totalt drog stjärnan på sig två tekniska fouls och visades ut.

– Jag har aldrig blivit utvisad i hela mitt liv. Men de säger alltid att någon gång ska vara den första, och i kväll hände det. Jag sa det jag ville ha sagt och gick vidare. Och så blev jag utslängd. Det är vad det är. Vi vann och det är det viktigaste, säger LeBron James till NBA TV enligt USA Today.

Efteråt fick domaren frågor om varför han visade ut storstjärnan.

”Rätt att visa ut honom”

– Det var kulmen på en rad olika händelser. Direkt efter skottmissen vände han sig mot mig och matade ett slag i luften mot mig, och skrek mot mig. Dessutom hade han sagt vulgära ord till mig ett par gånger, säger Fitzgerald.

Cleveland-tränaren Tyronn Lue skrattade åt utvisningen efter matchen.

– Japp, det var rätt att visa ut honom, säger han på presskonferensen efteråt, men understryker att han inte visste vad James sa till domaren.

Händelsen har skapat reaktioner på sociala medier.

New York Knicks-stjärnan Enes Kanter tog bland annat chansen att håna sin rival och twittrade ut en bild där han kallar domaren för ”Kungen av Cleveland” – James smeknamn.

Cleveland vann matchen med 108–97.

Idrottarna som tjänar mest 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA