Svenska curlingdamerna klara för ny final

Foto: © WCF
Foto: © WCF
Foto: © WCF
Svenska damerna jublar efter avancemanget
Foto: Gian Ehrenzeller / TT / NTB Scanpix
SPORTBLADET

I fjol förlorade de EM-guldet i sista omgången.

I dag såg Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs till att ta sig till en ny final.

Där väntar Skottland i final.

De svenska curlingherrarna med lag Edin hade inga problem med att ta sig till ännu en EM-final när de besegrade Norge i en semifinal som slutade 8–3.

– Vi inledde väldigt bra och de kommer inte alls in i matchen. Men det var också riktigt knepiga isförhållanden med mycket frost så där ligger en del av förklaringen. När vi fick en tidig ledning tvingas de jaga med svårare uppgifter och det gynnade oss, sa Niklas Edin i ett pressmeddelande.

Chans till revansch

Ett knappt dygn senare ville inte lag Anna Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och coach Maria Prytz vara sämre.

Laget avslutade gruppspelet med en 9–2-seger mot Italien och fick sedan samma italienskor i semifinalen under fredagen.

Matchen var länge jämn och efter 6 omgångar stod det 3–1 till svenskorna innan de gick ifrån i sjunde när de tog tre poäng.

Slutsiffrorna skrevs till 7–3.

– Det här är magiskt! Vi är precis där vi vill vara nu och nu får det bara vara ren lycka resten av dagen. Vi är bara skitglada och njuter av att få spela en ny EM-final, säger Sara McManus till Curling.se.

I fjol förlorade laget EM-guldet i sista omgången mot Ryssland när skippern Anna Hasselborg helt misslyckades med en dragning.

Nu har laget chans till revansch och i finalen väntar Skottland , precis som för herrarna. Skottland slog hemmanationen Schweiz med 7–5 och damfinalen börjar 9.55 på lördagsmorgonen. Herrarnas final går av stapeln 14.55 och båda sänds i SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Curling

Ryssland

Schweiz