Sportbladet

"Inte hört någonting"

Av: 

Johannes Hägglund

SPORTBLADET

Niklas Holmgren fortfarande arbetslös

Niklas Holmgren, 46, fick inte stanna på Viasat.

Drygt en månad senare har den populäre kommentatorn inte "hört någonting."

– När det drar ihop sig för Premier League kan jag bara tänka mig vilken sorg jag kommer att känna, säger han till Sportbladet.

I 20 år har Niklas Holmgren jobbat som kommentator i tv. I början av juni fick han beskedet från Viasat att han inte längre var önskvärd. Sportbladet läsare rasade efter beskedet. En månad har gått sedan dess, men Holmgren, som blev trea i svenska fans omröstning till bästa sportkommentator, har inget nytt jobb på gång.

– Nej, jag har inte hört någonting konkret. Och det hade jag väl kanske inte räknat med heller. I juli är det EM, OS och sedan är det semestertider. Det händer inte mycket, säger Holmgren, som befinner sig i Båstad när Sportbladet når honom på telefon.

"Levt i en pojkdröm"

– Men det klart jag vill börja jobba. Det gäller bara att det finns plats och att någon vill ha en. Jag brinner för att kommentera och har levt i en pojkdröm i många år.

Med en månads distans, hur besviken är du på Viasat?

– Både och. På något sätt var jag inställd på att jobba något längre. Men det är som det är. När det drar ihop sig för Premier League kan jag bara tänka mig vilken sorg jag kommer att känna. Jag har följt engelsk fotboll i många år och ha kommenterat det i 17, med undantag för ett år. Det klart det kommer att kännas väldigt, väldigt, väldigt tungt och konstigt när det drar ihop sig, säger han.

Kommenterade på sportbladet.se

Under EM extraknäckade Holmgren i Sportbladets livesändning (se klipp i topp).

– Jag fick låna headset och (Oskar) Månsson var expert. Jätteroligt var det. Han skötte sig riktigt bra måste jag säga, säger Holmgren, som hoppas ha ett nytt jobb klart i augusti.

– Vi håller tummarna. Du får hjälpa mig med det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: