”Det kan ha kommit lite hemligheter därifrån”

SPORTBLADET

PYEONGCHANG. Det blev inte bara svenskt guld i OS-slalomen. 

Sverige låg även bakom Ramon Zenhäuserns silver.

– Jag tror att han har någonting i sin utrustning som jag också har, säger André Myhrer. 

André Myhrer knep OS-guldet i slalom när förhandsfavoriterna Marcel Hirscher och Henrik Kristoffersen körde ur. Bakom Myhrer tog schweizaren Ramon Zenhäusern silvret.

Foto: TT

– Det är otroligt. Det är min första presskonferensen och jag vet inte vad jag ska säga. Det är morgon i Europa och jag tror att jag sakta börjar vakna. Det är som en dröm, det är galet, säger han.

”Han är också lång”

Sverige har även en del i det silvret. Förutom att svenske Thomas Sjödin är fystränare till schweizarna avslöjade Zenhäusern att Myhrer brukar komma med tips

– Det är så kul att sitta bredvid honom för han är också lång och en väldigt bra skidåkare och jag gillar honom mycket. Han ger mig också tips. Vi har en svensk coach så vi har kontakt med honom och tränar mycket med honom så det är väldigt kul att vara tvåa bakom honom, säger han. 

När Sportbladet frågar Myhrer vad han gett för tips svarar guldmedaljören: 

– Jag tror att han har någonting i sin utrustning som jag också har. Det har de kanske fått ifrån en av våra coacher som vi hade förut, Thomas Sjödin, så det kan ha kommit lite hemligheter därifrån. 

LÄS MER: OS TV-tider lördag 24 februari

LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

ARTIKELN HANDLAR OM