”Kom bara, Sverige!”

SPORTBLADET

Danske stjärnan jublar över kvartsfinallottningen

Foto: Jonas Källmans Sverige ställs mot Michael V. Knudsens Danmark i kvartsfinal.

Sverige förlorade gruppspelsavslutningen mot Frankrike.

Då jublar Danmark som nu ställs mot svenskarna i kvartsfinalen.

– Det blir fint, säger Michael V. Knudsen till Ekstrabladet.

Sverige öppnade svagt mot Frankrike och hamnade snabbt efter. Trots det visade herrarna upp en stark forcering mot slutet och hade med bara minuter kvar av matchen häng.

Båda lagen var redan kvalificerade för kvartsfinalspelet men matchen hade ändå betydelse då den avgjorde den kommande lottningen. Vinst innebar möte med Spanien samtidigt som förloraren möter grupptvåan från grupp B Danmark.

”Har 45 tekniska fel”

Med bara 1,5 minut kvar räddades Sveriges sista chans till att verkligen pressa Frankrike av den franske målvakten Daouda Karaboué. Istället kunde fransmännen hålla undan och vinna med 29-26.

– Att vi orkar hålla uppe det i andra och krigar till sista sekund tycker jag är ett styrkebesked. Sedan kan man skala bort de 45 tekniska fel jag har i första halvlek när jag inte riktigt är där, säger Kim Andersson.

Den svenska förlusten gav inte jubel bara i det franska lägret utan även i Danmark. Stjärnan Michael V. Knudsen pekade redan innan matchen ut Sverige som en drömmotståndare i slutspelet.

”Vi känner dem väl”

– Helst Sverige, sade dansken på frågan vilka han vill möta.

– Frankrike har varit med i de här sammanhangen ett antal gånger förut. Ur den synvinkeln är det bättre att få Sverige. Vi känner dem väl och de spelar ett platt 6-0-försvar. Det blir fint.

Knudsen understryker samtidigt att danskarna har respekt för det svenska laget.

– Vi är långtifrån säkra i semifinalen även om vi får möta Sverige. Det finns bara bra lag kvar i turneringen.

Kim Andersson pekar också ut Danmark som favorit i kvartsfinalen.

– Vi är jätteglada att kunnat ta oss till kvartsfinal. Nu är det fullt fokus på Danmark i kvartsfinalen. Vi slår ur underläge mot Danmark som är Europamästare och ett av världens bästa lag. Det gäller att ladda batterierna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS