Lewis Hamilton i pole i Budapest

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Nu måste vi hålla huvudet kallt”

Besviken  och utan poäng i Tyskland.

Men med en perfekt startposition bara en vecka senare.

- Detta var väldigt positivt, säger Lewis Hamilton efter pole position.

Foto: AFP
Lewis Hamilton.

Kvalet till Ungerns GP är väldigt viktigt, banan är trång och det är mycket svårt att köra om under tävlingen. Därför satsade F1-förarna allt i kvalet och Lewis Hamilton, McLaren, som sett bra ut hela helgen lyckades köra in på pole position.

- Det har varit en mycket positiv dag, hela helgen har varit fantastisk. Killarna i garaget gör ett jättejobb och jag känner att de uppdateringarna som vi har till bilen stämmer bra in. Nu kan jag göra de förändringar som jag velat göra tidigare, men som jag inte har kunnat göra, säger Lewis Hamilton på presskonferensen.

- Varje varv, bortsett från det första varvet i Q3 j har varit riktigt bra. Om du sedan vill vinna loppet så måste du behålla huvudet kallt, få till rätt strategi och en riktigt bra start.

Romain Grosjean överraskade

Intill honom trodde Sebastian Vettel, Red Bull, att han skulle starta - men när tysken stod i depån lyckades Lotus Romain Grosjean hitta farten och slå till med kvalets näst snabbaste varv.

Han står på andra startplats i morgon, den regerande mästaren Vettel startar som trea.

- Vi hade lite svårt att få saker och ting att fungera perfekt i dag, säger den dubbla mästaren Vettel.

- Farten är där, men när förlorar lite av balansen i bilen så blir det riktigt svårt och vi hade stora problem med det under hela kvalet. Visst blev det bättre under kvalet, men vi hade bara ett set däck i Q3 och jag är inte riktigt nöjd med mitt varv. Jag borde ha kunnat slå Romain, men åt Lewis fanns det ingenting vi kunde göra i dag.

Flera favoriter misslyckades

Fernando Alonso, som vann i Tyskland senast var bara sexa i kvalet och kan få det tufft från tredje startled, men det fanns erfarna förare som hade det ännu tyngre. Redan i den andra kvalomgången försvann, Mark Webber, Red Bull startar som elva i morgon och Mercedes bilar hade stora problem.  Nico Rosberg startar på plats 13 och Michael Schumacher var sist i det andra kvalet och startar från ruta 17.

- Vi var inte tillräckligt snabba på de begagnade däcken och bilen var inte bättre än plats tolv eller tretton i dag, säger Michael Schumacher som hävdade at han fick sitt snabba varv förstört sedan Pastor Maldonado kört utanför banan och tagit med sig smuts in igen.

Ungerns GP startar kl 14.00 i morgon söndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1