Hamilton tog chansen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Var snabbast i Mexiko - Ericsson återigen stark

Lewis Hamilton har inte gett upp.

Han vill försvara sin VM-titel.

– Även om det bara är en procents chans så ger jag allt, säger han.

Foto: Alloverpress

Britten kan inte avgöra årets VM på egen hand. Han måste vinna de återstående loppen, samtidigt som hans teamkollega, VM-ledaren Nico Rosberg, inte kommer tvåa i alla de tre avslutande loppen. Rosberg å andra sidan kan vinna VM i morgon om han vinner - och Hamilton blir utan poäng.

– Mitt hjärta slår bara för segrar, säger Hamilton till motorsporttotal.

De två senaste årens världsmästare startar nu Mexikos GP från pole position, intill honom startar teamkollegan Rosberg.

–  Det är alltid tufft att få fram det perfekta varvet, men banan har bättre grepp än förra året. I dag kändes det mer som en racerbana, säger Hamilton på presskonferensen efter kvalet.

– Men någon taktik har jag inte. Det gäller att göra jobbet precis som jag gjorde förra helgen.

Perfekt varv

Då vann han USA:s GP före Rosberg och hans form tycks hålla i sig.

– Lewis varv var perfekt, mitt var inte det men det räckte för en plats i första startled och jag ska ta min chans i morgon. Den här helgen har det tagit mig lite längre tid än vanligt att komma in i det och förstå hur däcken fungerar. Det har varit knepigt, men till slut fick vi till det, säger Nico Rosberg.

– Jag känner mig optimistisk, vid många tillfällen i år har vi sett att pole position inte är allt. Jag ska försöka ta den  där segern i Mexiko.

Bakom dem står Red Bulls Max Verstappen och Daniel Ricciardo. På plats fem startar sedan Force Indias Nico Hülkenberg intill Ferraris Kimi Räikkönen.

Intressant är att Hamilton och Rosberg startar loppet på de mjuka däcken medan övriga förare (utom Sebastian Vettel på plats sju) startar på de supermjuka däcken.

Ericsson stark

Marcus Ericsson gjorde återigen ett riktigt bra kval, han slog sin teamkollega Felipe Nasr och tog sig vidare till Q2.

– Jag är väldigt väldigt glad. Återigen var det ett rikrigt bra kval av både mig och teamet. Vi fick till ett riktigt bra varv på slutet och det tog oss till Q2, något som vi på förhand trodde skulle vara riktigt tajt, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

Väl där hade han bara begagnade däck och han körde in på plats 15.

– Banan är väldigt svårkörd, det är ett oerhört lågt grepp och då är det lätt att göra misstag och tiondelarna springer iväg, säger Ericsson.

– Detta visar att jag klarar av att leverera när trycket är som störst. Vi hade Manor bakom oss och det är bra för loppet.

Sauber och Ericsson har inte tagit någon poäng i år, man jagar Manor som har tagit en. Det skiljer närmare 340 miljoner mellan plats tio och elva i konstruktörsmästerskapet vilket gör att Sauber behöver en poäng.

–  Vi fortsätter jakten på poäng och tar med oss den starka prestationen i dag, säger Ericsson.

- Nu är det bara att plocka fram hornen och jobba stenhårt.

Racet startar kl 20.00 i morgon.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM