”Det här är bara starten”

SPORTBLADET

Oliver kan vara nästa svenska MMA-stjärna

Foto: Viaplay
Oliver Enkamp besegrade Rickson Pontes.

Oliver Enkamp fortsätter sin resa mot MMA-toppen.

Mot Rickson Pontes tog han sin sjätte raka seger.

– Det här är bara starten. Jag har säkert tio år kvar med bra kraft i kroppen, säger 25-åringen.

Svensk MMA handlar om så mycket mer än Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Det framgick, om inte tidigare, med all tydlighet under lördagskvällen.

En rad svenska fajters visar upp sig under Superior Challenge-galan i Eriksdalshallen i Stockholm, och ingen har imponerat mer än Oliver Enkamp.

Bred bakgrund

25-åringen från Täby vann mot brasilianaren Rickson Pontes och är obesegrad efter sex matcher som proffs.

Det som skiljer Oliver Enkamp från andra fajters är tekniken. Han har ett förflutet inom karate, kickboxning, thaiboxning, sanshou, shootfighting – och brekdance.

Allkonstnär i oktagonen

Att han är en allkonstnär framgår när han intar oktagonen.

– Jag är extremt teknisk och tror inte att det finns någon som har en sådan bredd och erfarenhet. Jag är 25 och har åkt runt i världen i tio år och tävlat i karate. Ja, från sju års ålder har jag stått på tävlingsmattan, så jag har mycket tävlingsrutin. Tävlingsnerverna finns inte där, och när jag är helt avslappnad kan jag få ut hela mitt register och alla tekniker. Min bredd gör mig till en svårläst fajter, säger Oliver Enkamp, som var obesegrad som amatör (9–0).

Vad har du för drömmar?

– Mina drömmar har varierat under resans gång. När jag började min proffskarriär för tre-fyra år sedan var det UFC. Att ta bältet där är alla fajters dröm, men det målet har blivit mindre och mindre viktigt för mig. Jag är en perfektionist och vill förbättra mig för varje match. Det ultimata målet är att gå en perfekt match, att vinna värsta kriget och visa hela min potential mot ett likvärdigt motstånd. Om det då är i Japan, UFC eller Bellator spelar ingen roll, säger Oliver Enkamp.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA