Conte rasar – vill flytta cupfinalen

SPORTBLADET

FLORENS. Sveriges gruppmotståndare Italien riskerar att komma trötta till EM.

Det menar förbundskapten Antonio Conte.

– Landslaget är spiken och klubbarna hammaren.

Det italienska fotbollslandslaget har samlats på Coverciano och genast fick polemiken kring gli azzurri ny fart.

Förbundskapten Antonio Conte ställde i februari in den första samlingen med landslaget, då för få viktiga spelare fick ledigt från sina klubbar.

Nu menar han att klubbarna ”likt hammaren” kommer att slå till på nytt, mot landslaget, precis före EM.

Vägrar flytta cupen

Bråket kring italienska cupfinalen blossar upp på nytt. Juventus och Milan möts i Rom den 21 maj. Conte och landslagsledningen vill se cupen tidigarelagd, men så blir det inte.

– Jag ville att spelarna skulle få några dagars vila, för att ladda om mentalt framför allt inför EM. Nu blir det inte så, säger Conte och fortsätter:

– Det som gör mig ledsen är att folk pratar om att man gör saker ”för eller emot Conte”. Men landslaget är inte mitt, det är allas. När man gör något mot landslaget gör man det mot hela det italienska folket, sa Antonio Conte på dagens fullsatta presskonferens.

Bristande samarbete

En av anledningarna till att han redan aviserat att han lämnar gli azzurri efter EM är just det bristande samarbetet mellan landslag och klubbar.

Carlo Tavecchio gick under eftermiddagen ut och sa att cupfinalen inte flyttas.

– Det är svårt att tidigarelägga den, säger den italienske förbundsordföranden.

Bland journalistkollegorna i Coverciano handlade mycket i tv-sändningarna under kvällen om Contes missnöje och cupfinalen.

– Italien har det här problemet,  det är inte lätt. Framför allt får man inte ha tillräckligt mycket samlingar och kunna träna spelarna oftare. Efter misslyckandet i VM i Brasilien där vi verkligen gjorde dåligt ifrån oss, så trodde många att det kanske skulle vara lite mer flexibelt från klubbarnas sida, säger Niccolò Ceccarini på Mediaset Premium.

– Conte skulle velat att spelarna fick några dagar att vila för att vara fräschare när EM börjar, men nu blir det inte så.

ARTIKELN HANDLAR OM