Falk jagar revansch: ”Laddat batterierna”

Foto: Anders Wiklund/TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Hon blev bästa svenska i VM-sprinten i fjol.

Nu är Hanna Falk tillbaka i Lahtis – och jagar revansch efter petningen på OS-stafetten.

– Jag har laddat batterierna, säger 28-åringen till Sportbladet.

Hanna Falk, 28, var besviken efter petningen i OS-stafetten.

I förra veckan landade längdstjärnan i Sverige och berättade då för Sportbladet om känslorna efter beskedet som skapade rubriker.

– Jag var både besviken och ledsen för det var något som jag hade sett fram emot. Men det var bara att acceptera, jag gjorde allt jag kunde, sa Hanna Falk.

”Är bara att köra”

Nu är hon tillbaka på startlinjen.

Precis som OS-guldmedaljören Stina Nilsson ska 28-åringen köra världscupsprinten i finländska Lahtis på lördagen.

I samma spår där hon blev bästa svenska på VM-sprinten i fjol.

– Jag brukar trivas bra i Lahtis. Jag ser fram emot tävlingarna, det ska bli kul att världscupen drar i gång igen, säger Hanna Falk till Sportbladet.

Är du extra laddad nu med tanke på hur OS slutade?

– Jag tycker bara det ska bli kul att tävla igen. Det var ett tag sedan nu och man vet inte efter mästerskap hur kroppen är. Det är bara att köra.

I OS-sprinten drog Falk till med en fin femteplats.

Annars har hon blandat och gett under säsongen. I världscupen har 28-åringen tagit en seger individuellt och varit på pallen ytterligare en gång i lag – att jämföra med i fjol då hon knep hela sex pallplatser.

”Tufft att ladda om”

– Den har varit lite upp och ner (i år). Det var lite sisådär innan jul, men bättre efteråt så jag hoppas kunna knyta ihop det. Framför allt kanske jag kan avancera lite i sprintcupen. Det är bara att hänga i det sista och vila sen, säger Hanna Falk, som i helgen ställs mot världseliten på nytt.

– Det är kul när alla de bästa är med. Det kommer bli tuffa tävlingar.

Hur känns formen?

– Det är tufft att ladda om så här efter OS, men det är bara att träna lite lätt och samla energi. Vi får se i morgon, jag tror det visar sig ganska snart hur formen är.

På VM i Lahtis var Falk 15 hundradelar från pallen.

– Jag ska bara försöka göra en bra tävling, men man vill ju alltid åka fort. Jag har varit hemma ett tag nu och laddat om batterierna. Det känns bra, säger hon.

Sveriges alla medaljer i OS 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM