Viasat

Viasat: Ännu dyrare Viaplay i framtiden

Av: 

Martin Tolén

SPORTBLADET

Viasatchefen: ”Det handlar om prioriteringar”

Nyligen höjde Viaplay priset från 279 till 399 kronor.

Och i framtiden kan tv-tittarna räkna med ännu dyrare pris.

– Sverige ligger på en förhållandevis låg nivå, säger Viasatchefen Per Nunstedt i podcasten ”TV med Luuk”.

Viasat har i sitt kanalpaket all fotboll från Premier League, Serie A, spanska La Liga och kommande säsong ingår även Ligue 1 i kanalen.

När Viasat i mitten av januari meddelade att man höjer priset från 279 till 399 kronor i månaden för Viaplay Sport var kritikstormen massiv.

”Gör om gör rätt! Fixa fler valbarheter så man endast kan välja tex en liga eller bara ett sportpaket”, skrev en användare på Twitter.

Viasat: Priset kan höjas mer

Men priset på 399 kronor kan komma att bli ännu högre i framtiden. Det är Viasat-chefen Per Nunstedt som i podcasten ”TV med Luuk” medger att priset i Sverige är lågt och lär höjas trots stormen senast.

– Det handlar om prioriteringar i sitt liv. Jag har största respekt för att det är tufft om man är student och annat. Men det handlar om prioriteringar och för oss kan man se all sport vi har för 399 kr i månaden. Det ger möjligheten för de som håller på ett inte lika känt lag i den spanska ligan att se alla matcher, säger Nunstedt.

Tv-profilen Kristian Luuk frågar sedan om det kan komma att kosta upp mot 1 000 kronor i månaden för att titta på europeisk fotboll, något Nunstedt inte förnekar.

– Det är väl ganska osannolikt att det kommer kosta mindre än de 399 kronor i dag.

”Sverige ligger på en låg nivå”

Luuk: Men tusen kronor, då kommer ju studenterna knappt ha råd. Tusen spänn är ju hela studiebidraget?

– Jo, men förhoppningsvis har man mer studiemedel om några år också. Priset höjs ju hela tiden och det höjs ju inte minst i England där det kostar väldigt mycket pengar att se fotboll och sporträttigheter. I Sverige ligger man på en förhållandevis, om man jämför med andra länder, lägre nivå.

Efter Sportbladets publicering av artikeln vill Per Nunstedt förtydliga sina uttalanden i podden.

– Det finns inga som helst planer på att höja priserna på Viaplay. Resonemanget i programmet, här kort utbrutet i artikel, handlade enkom om att priser gissningsvis kommer att höjas snarare än sänkas om man kollar flera år framåt i tiden, säger Per Nunstedt.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Viasat