Nya hyllningen: Jag laddade med Zlatan

Foto: BP REX SHUTTERSTOCK
SPORTBLADET

Rio de Janeiro. Usain Bolt avslutade sitt sista OS-lopp med ett historiskt nionde guld.

Hur han laddade upp inför?

– Jag såg matchen, Zlatan är fantastisk, säger han till Sportbladet.

Usain Bolt fortsätter att skriva OS-historia. För tredje gången i rad tog han Jamaica till OS-guld på 4x100 meter efter att han själv avgjort på sista sträckan.

– Så fort jag fick pinnen i handen visste jag att vi hade vunnit, det fanns ingen på den sträckan som kunde slå mig. Jag ville bara springa fort och se vilken tid vi kunde få, säger han.

Tiden blev 37,27 och när Bolt korsade mållinjen var hans olympiska karriär över. Nio medaljer och en trippel-trippel som ingen annan lyckats med.

– Jag hoppas jag har satt ribban så högt nu att ingen annan kan göra om det, jag är väldigt stolt över mig själv.

Bolts succévecka har tajmat bra även med hans favoritlag Manchester Uniteds framgångar. Samma dag som Bolt vann 100 meter hade Manchester United, med Zlatan som målskytt, vunnit öppningsmatchen i Premier League.

– Zlatan är den störste, sa han då.

”Stora värvningen fungerade”

Och när Usain Bolt stannar till vid Sportbladet i den mixade zonen berättar han att han laddade upp med Zlatans två mål mot Southampton inför kvällens guld.

– Ja! Jag såg matchen. Zlatan är fantastisk, det har jag sagt hela tiden.

Bolt vänder sig sedan om och skriker en pik över hela mixade zonen bort till en jamaicansk journalist som håller på ett annat Premier League-lag:

– Den stora värvningen fungerade bra idag va!? Han gjorde jobbet va!?

Bolt har kallat sig själv både odödlig och legendar. Han tror att samma epitet kan sättas på Zlatan Ibrahimovic efter säsongen.

– Lätt! På sättet han spelar och hur laget är byggt så tror jag vi kommer göra extremt bra ifrån oss i år. Jag är väldigt glad över sättet som Mourinho har byggt laget.

Se alla klipp från OS på viasatsport.se och hela OS live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM