”Hade det flytet hela matchen…”

SPORTBLADET

Utslagen – på allra dråpligaste viset

Foto: Johanna Larsson. Foto

Det var stolpe ut för Johanna Larsson.

Svenskan slogs ut ur Franska Öppna – efter att Tsvetana Pironkova avgjort med en nätrullare.

– Det summerade hela matchen, säger Larsson till Sportbladet.

Johanna Larsson var den enda svenska singelspelaren i årets Franska Öppna.

Nu är hon utslagen.

27-åringen gav sig själv chansen, både i första och andra set, mot Tsvetana Pironkova. Men den 106-rankade bulgariskan kom tillbaka från underläge båda gångerna. Hon bröt till 7-5 i det första setet, och vann det andra i tiebreak.

– Grymt tuff förlust. Det känns som jag är inne i ett flow, men jag får inte med mig de avgörande poängen, säger Larsson till Sportbladet.

”Hade flytet”

Hon hade marginalerna emot sig.

– Ja, i första set har jag ju gameboll till 4-1 och då lägger hon en boll som tar på linjen med en millimeter. Får jag 4-1 där kan det bli en helt annan match.

Sen var det matchbollen...

Pironkova avgjorde med en nätrullare och tvingades därför be om ursäkt i stället för att direkt sträcka armarna i skyn och jubla.

– Den nätrullaren summerar hela matchen. Hon hade det flytet hela tiden. Som sagt, det är små marginaler som avgör, tråkigt att de inte var på min sida den här gången, säger Larsson.

Kvar i dubbeln

Trots förlusten klättrar hon cirka tio placeringar på rankingen. Svenskan tog sig en runda längre än i fjol och kommer att placera sig någonstans kring 50-strecket när rankningen uppdateras, efter turneringens slut.

Dessutom är hon kvar i dubbelturneringen.

Larsson – som brukligt i par med Kiki Bertens – spelar första matchen i morgon, torsdag. Då väntar andraseedade Bethanie Mattek-Sands och Lucie Safarova.

– Bara att ladda om! Vi har en tuff lottning men vinner vi första matchen så har vi absolut en bra chans att gå långt i turneringen, säger Johanna Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM