Hon ska leda invigningen i OS

Foto: Peter Wixtröm
Carolina Klüft.
SPORTBLADET

En knapp månad kvar till OS.

Vem som guidar tittarna under invigningen mitt i natten?

En svensk folkhjälte.

– Det ska verkligen bli skitkul och spännande att få uppleva invigningen på plats för första gången, säger Carolina Klüft.

En av höjdarna är alltid invigningen – och nu är det klart vem som kommenterar öppningscermonin i TV 3 natten till 6 augusti (den startar 00.15).

Det blir förre stjärnan Carolina Klüft, 33, nu tv-ankare i Viasat, som leder sändningen tillsammans med Robert Tennisberg och Janne Blomqvist.

Har missat två invigningar

Carolina Klüft gjorde själv två OS som aktiv (2004 som sjukampare, 2008 i tresteg och längdhopp) men har aldrig fått vara med på en invigning.

– Nej, under de OS jag varit med om har vi friidrottare alltid legat på läger i samband med invigningen, säger Carolina Klüft.

– Men jag minns att vi tog på oss kläderna våra lagkamrater hade på inmarschen, och följde invigningen tillsammans framför tv:n. Det var lite gulligt. Invigningarna är alltid pampiga och häftiga. Men det är inte alltid det pampiga man minns mest, det enkla kan också vara starkt och tydligt. Så det ska bli spännande att se hur arrangören tänkt, och vilket budskap de vill sända ut.

Först i Norden

Själva tävlingarna i OS tjuvstartar med både dam- och herrfotboll dagarna innan invigningen.

Viasat blir nu också först i Norden med att direktsända sport i 360 graders Virtual Reality format.

– Som första och enda europeiska tv-kanal så kommer vi att erbjuda OS i såväl Ultra HD som i VR. Det här är så nära du kan komma OS om du inte själv råkar tävla i Rio, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM